[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Amazon și alte companii propun monitorizarea casei cu ajutorul dronelor

Amazon și Sunflower Labs propun monitorizarea video a casei cu ajutorul dronei pentru o mai bună securitate.

Dronele celor de la Amazon nu au început încă să livreze colete, dar compania deja se gândește cum ar mai putea fi folosite – inclusiv pentru „supraveghere video ca serviciu”. Amazon a primit luna trecută un brevet care subliniază felul în care dronele sale ar putea fi folosite pentru a supraveghea proprietățile clienților între livrări, menținând în același timp și confidențialitatea. Cererea pentru brevet a fost depusă în iunie 2015 și a fost aprobată la începutul lui iunie 2019. Dronele companiei ar putea fi angajate să verifice dacă ușa de la garaj a fost lăsată deschisă, dacă au fost sparte ferestre, dacă cineva desenează grafiti pe perete sau chiar pentru a depista un incendiu înainte de a anunța proprietarul, scrie theverge.com.

Dronele sunt folosite de mai mult timp, în special de armată, pentru supraveghere video, dar companiile încep să exploreze cum ar putea fi folosită această tehnologie și pentru securitatea casei. cu toate acestea, este ciudat să auzi că supravegherea video este realizată de drone care fac livrări, o inițiativă care este încă abia la început.
Wing, de la Alphabet, compania mamă a Google, abia a primit aprobarea de a face livrări în SUA. Noua dronă a Amazon, care a fost prezentată în luna iunie, nu a primit încă aprobare. Amazon spune că sper să lanseze serviciul comercial în câteva luni.

Dronele care să asigure securitatea casei devin o idee plauzibilă care s-ar putea realiza în viitorul apropiat, conform sourcesecurity.com.

Brevetul aprobat pentru Amazon prevede oferirea de imagini video dintr-un anumit perimetru geografic. O dronă ar putea oferi imagini video cu obiectele aflate în spațiul geografic delimitat. Imaginile înregistrate care sunt în afara spațiului geografic delimitat vor fi estompate, iar unele obiecte vor fi eliminate pentru a se asigura intimitatea.
Într-un scenariu în care supravegherea video este un serviciu, clienții Amazon vor plăti pentru vizite pe timp de câteva ore, zile, săptămâni. Dronele vor fi echipate cu viziune nocturnă și microfon pentru a-și extinde capacitățile.

Un obstacol al unui astfel de plan ar fi regulile impuse de Federal Aviation Administration din SUA care restricționează operarea dronelor comerciale sau ale consumatorilor în afara ariei vizuale. Reprezentanții Amazon spun că planul este abia la început și că implementarea va fi realizată pe viitor.

O altă companie, Sunflower Labs, lucrează la oferirea de drone de securitate și a creat un prototip care folosește drone autonome pentru a monitoriza activitatea împreună cu o serie de senzori de mișcare și vibrație amplasați în apropierea casei.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019