[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Alexa Guard va putea fi folosită în curând împreună cu Echo în SUA

Alexa Guard va transforma difuzorul Echo într-un dispozitiv de securitate care detectează incidentele când proprietarul nu este acasă.

Amazon a anunțat ieri că a început să pună la dispoziție Alexa Guard pentru toți clienții Echo din Statele Unite. Noua funcție face ca dispozitivele Echo să poată fi și dispozitive de securitate. Funcția importantă în acest caz este numită „Smart Alerts”, ascultă pentru a identifica sunete importante precum spargerea sticlei și alarmele pentru dioxid și monoxid de carbon. Dacă Echo detectează astfel de sunete va trimite o alertă împreună cu înregistrarea audio, scrie techcrunch.com.

Noua funcție se folosește de faptul, oarecum controversat, că microfonul dispozitivului a fost creat pentru a asculta în permanență. Amazon a menționat că a lucrat cu persoane și firme autorizate pentru a sparge sute de diferite tipuri de geamuri pentru ferestre cu diferite instrumente pentru a crea o gamă largă de sunete diferite pe care Alexa să le verifice când ascultă.

Utilizatorii mai pot suna de pe telefon pentru a verifica dacă s-a întâmplat ceva sau pot folosi „Away Lighting” pentru a da impresia că sunt acasă, scrie engadget.com.

Această nouă funcție nu va înlocui un sistem de securitate complet sau camere de securitate dedicate, însă poate fi doar o componentă a sistemului de securitate. Dacă intrusul nu face zgomote sau sparge ușa tot va intra. Acest sistem arată, de asemenea, cum difuzoarele inteligente pot fi folosite dincolo de comenzi vocale.

După actualizarea aplicației, funcția Guard poate fi activată din meniul setări al aplicației Alexa. Pentru a activa modul Guard, utilizatorul trebuie să spună că pleacă („Alexa, I’m leaving”) de fiecare dată, scrie theverge.com.

Celor care au instalat un sistem de securitate pentru acasă li s-ar putea părea ceva neimportant. Cu toate acestea, activarea Alexa Guard nu costă nimic în plus. De asemenea, unii senzori s-ar putea să nu detecteze geamurile sparte așa că această funcție ar trebui să ajute în plus.

În ceea ce privește folosirea Ring împreună cu Amazon Echo, Alexa Guard ar putea fi setat pentru a arma sistemul de securitate de la Ring în momentul în care Guard este pornit.

Alexa Guard a fost anunțată din septembrie 2018, în cadrul unui eveniment organizat de Amazon și dedicat Alexa, conform slashgear.com.

Share
Publicat de
Cristina

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019