[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Alegerea unei tehnologii de control acces potrivite face ca școlile să fie sigure

Zilnic, școlile atrag hoți și vizitatori nedoriți, dar cu ajutorul unor tehnologii de control acces potrivite școlile pot deveni un loc mai sigur fără a fi nevoie de un buget imens.

Un raport sugerează că aproape jumătate dintre școlile din Marea Britanie se confruntă cu furturi de computere în ultimii trei ani, spre exemplu. O soluție este propusă de World Bank și presupune o mai bună securitate și administrare a accesului. Securitatea permite dezvoltarea inovației. Fără o securitate flexibilă, programe precum BYOD (Bring Your Own Device) – care sunt testate în școli din Austria și Estonia – nu se pot desfășura, conform ifsecglobal.com.

Ușile din interiorul școlilor au diferite roluri. Unele, precum intrarea principală, sunt folosite de foarte multe persoane în același timp, iar altele sunt foarte puțin folosite zilnic. Majoritatea administratorilor școlilor sunt atehnici. Ar dori să adopte noi tehnologii, dar nu știu unde să se ducă. Un sistem nepotrivit ar putea cere din partea lor foarte mult timp pentru a-l administra. Și, desigur, fiecare decizie depinde de buget.

Fără o securitate adecvată nicio școală nu asigură siguranța elevilor sau studenților. Corpul național de inspecție al școlilor din Marea Britanie, numit pe scurt Ofsted, verifică activ sistemele de acces din școli. Subliniază importanța unui control acces de încredere, inclusiv a măsurilor anti-intruziune, a protecției împotriva actelor de vandalism și în cazul dezastrelor naturale, evacuare automată sau carantină.

În cazul multor uși, administrarea unor chei fizice este o muncă laborioasă care poate fi înlocuită cu o interfață software. Control accesul electronic elimină neajunsurile securității care depinde de chei. Cu ajutorul unor carduri care deschid ușile, se poate înlocui ușor o cheie pierdută. Permiterea accesului unui nou utilizator de cheie sau eliminarea permisiunilor unui fost angajat este ceva simplu.

Securitatea campusurilor școlare este o treabă serioasă. Este esențial să existe soluții de securitate potrivite pentru a monitoriza, iar ideal ar fi pentru a respinge incidentele de securitate care apar în campusurile școlare. De la o supraveghere video adecvată la o administrare eficientă a vizitatorilor, trebuie luați în considerare mai mulți factori, precizează securitysales.com.

Pentru a inspira administratorii de școli, iată și niște exemple concrete. Universitatea Auburn din SUA a vrut în 2010 să folosească un sistem de autentificare biometrică a palmei pentru o arenă sportivă nou construită. Însă sistemul de securitate nu a rezolvat problema, ci a cauzat altele noi, în special jucătorilor de baschet. Aceștia aveau mâinile mai mari așa că a fost folosit un cititor suplimentar, dar alteori, când se răneau la mâini, aceștia nu puteau fi identificați de sistem. Uneori ușile au fost lăsate deschise fără a mai fi nevoie de autentificare. Așa că universitatea a ales implementarea unui cititor de iris de la Princeton Identity. În 2018, Universitatea a instalat cititoare de iris și în alte zone, extinzând sistemul de control acces.

Un alt exemplu este Universitatea Florida Atlantic, care avea nevoie de securizarea unei noi clădiri aparținând Facultății de Medicină Charles E. Schmidt, care include și laboratoare, birouri administrative și o clinică medicală. Sistemul de control acces trebuia să fie unul robust care se integrează cu supravegherea video și poate face diferența între diferite zone de acces. Universitatea a ales C•CURE 9000 pentru a administra accesul studenților în sălile de clasă și laboratoare. Acest tip de acces variază de la acces non-stop și acces limitat pe durata unui examen. Soluția de acces permite și restricționarea accesului în laboratoare, farmacie și alte zone sensibile.

Universitatea Central Florida administra 58 de servere diferite și 12.000 de puncte de acces individuale, sute de camere de supraveghere video și o gamă largă de DVR-uri. Însă platforma HCI a Pivot3 a oferit universității o protecție robustă a datelor obținute de supravegherea video, acces de la distanță îmbunătățit la informații sensibile și importante de pe orice dispozitiv, o administrare simplificată a siguranței în campusul școlar și sisteme de securitate IT și susținere pe măsură ce munca desfășurată de centrele de date crește.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019