[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Agenția EASA propune noi reguli pentru siguranța folosirii dronelor în Europa

European Aviation Safety Agency (EASA) a publicat luna aceasta o propunere de regularizare a folosirii zilnice a dronelor mici.

Cadrul propus echilibrează siguranța cu păstrarea agilității și creșterii industriei, spune agenția. În același timp, EASA a declarat că propunerile sale se adresează riscurilor la care sunt supuși oamenii aflați la sol sau într-o aeronavă, precum și „confidențialitatea, securitatea și protecția datelor,” citează aircargoworld.com.

Propunerea sugerează mandatarea înregistrărilor pentru operatorii de drone care câtăresc mai mult de 250 de grame, precum și alte actualizări de siguranță și securitate.

Toate părțile interesate sunt binevenite pentru a comenta această propunere publicată de EASA în perioada cuprinsă între 12 mai și 12 august 2017, scrie suasnews.com.

Regulile propuse definesc cerințele tehice și operaționale pentru drone. Cerințele tehnice se referă spre exemplu la identificarea de la distanță a dronelor. Cerințele operaționale se referă printre altele la un sistem de garduri geografice care se asigură că dronele nu pătrund într-o zonă interzisă. Propunerea se referă și la calificările operatorilor. Aceștia vor trebui să se înregistreze dacă folosesc drone mai grele de 250 de grame.

Propunerea va permite țărilor membre ale EASA să stabilească zone de pe teritoriul lor în care operarea dronelor să fie interzisă sau restricționată sau să modifice anumite cerințe.

Pentru operațiunile care prezintă un risc ridicat, o evaluare a riscurilor operaționale va defini cerințele pe care operatorul trebuie să le îndeplinească înainte de a folosi o dronă. Propunerea oferă și o ușurare a regulilor pentru persoanele care pilotează diferite vehicule de jucărie sau modele la o scală mai mică – care sunt considerate și ele ca fiind drone – pentru a recunoaște siguranța pilotării acestor modele.

La finalului lui 2017, EASA va trimite Comisiei Europene documentul final care va lua în considerare opiniile primite cu privire la această propunere.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019