HomeStiriBusiness & TehnologieAdoptarea unei promisiuni de securitate este cerută de cei care militează pentru drepturile omului
adoptarea-unei-promisiuni-de-securitate-este-ceruta-de-cei-care-militeaza-pentru-drepturile-omului

Adoptarea unei promisiuni de securitate este cerută de cei care militează pentru drepturile omului

adoptarea-unei-promisiuni-de-securitate-este-ceruta-de-cei-care-militeaza-pentru-drepturile-omuluiGrupuri care militează pentru drepturile omului și cei care susțin intimitatea persoanelor cer companiilor să își protejeze mai bine clienții de colectarea ilegală a informațiilor.

American Civil Liberties Union, Fight for the Future și Color of Change cer companiilor din domeniul tehnologiei să semneze o promisiune care le cere să se dedice protejării utilizatorilor împotriva exploatării informațiilor și respectarea drepturilor omului pentru utilizatori, asigurându-se că podusele și serviciile respectă drepturile omului, scrie thehill.com.

Promisiunea vine ca urmare a descoperirii că Cambridge Analytica, compania britanică de cercetare ce a fost folosită în campania electorală a lui Trump a putut colecta fără autorizație informațiile despre 50 de milioane de utilizatori ai Facebook.

Breșa a stârnit noi îngrijorări din partea opiniei publice și a celor care dau legile în ceea ce privește colectarea datelor și practicticile de securitate ale companiilor mari.

Grupurile care militează pentru drepturile omului și pentru intimitatea cetățeanului vor ca organizațiile să ofere mai mult control asupra informațiilor personale utilizatorilor, să limiteze colectarea de informații, să protejeze mai bine informațiile utilizatorului și să respingă cererile guvernului de a avea acces la informații „pentru a se asigura că internetul este folosit pentru a răspândi democrația, nu pentru a o submina.”

În ultimul rând, promisiunea cere companiilor să fie conștiente că algoritmii nu sunt fără niciun defect și să facă tot ce le stă în putință pentru a se asigura că comunitățile, care de obicei sunt discriminate, sunt protejate de politicile companiei. Spre exemplu se cere ca informațiile care pot fi vulnerabile unei folosiri neadecvate să nu fie colectate, iar printre acestea se numără: statutul de imigrant, convingerile politice, etnia, naționalitatea sau religia, decât dacă se cere conform legii sau este necesar strict pentru serviciul oferit, relatează engadget.com.

Companiile pot semna promisiunea pe www.securitypledge.com. Nicio companie nu a semnat încă, dar pe site a fost inclusă o listă a firmelor pentru care aceasta ar fi relevantă.

 

 

 

Share With: