HomeStiriBusiness & TehnologieAdoptarea supravegherii video IP de către cazinouri
adoptarea-supravegherii-video-ip-de-catre-cazinouri

Adoptarea supravegherii video IP de către cazinouri

adoptarea-supravegherii-video-ip-de-catre-cazinouriCazinourile reprezintă una dintre ultimele piețe în care se face tranziția de la o supraveghere video analog la una digitală.

Cazinourile și ndustria jocurilor de noroc continuă să se extindă, reprezentând o mare oportunitate pentru integratorii de soluții VMS și camere IP. Trecerea la un sistem ce folosește camere IP nu este lipsită de provocări, dar oferă un nivel mai mare de securitate și posibilități de înregistrare. Tehnologia IP și soluțiile VMS avansate pot face ca sistemul de supraveghere video să redea imagini de o mai bună calitate și mai exacte, pot stoca video-urile pe perioade mai îndelungate, pot respecta regulile impuse de lege, pot integra analiza video și alte funcții pentru a întări securitatea și altele, scrie securityinfowatch.com.

În SUA, supravegherea video este necesară nu doar pentru încăperea în care se pariază ci și pentru locurile de parcare, restaurante, zone periferice și alte zone aflate împrejurul cazinoului. De multe ori sistemele de supravehere și echipele de securitate sunt separate în funcție de zona protejată.

O transformare majoră în supraveghere video a cazinourilor este tranziția de la camere analog la camere IP deoarece cele din urmă permit accesul de la distanță la imaginile video pentru autoritățile care cer asta. De asemenea, camerele video IP permit compresia imaginilor ceea ce reduce costul stocării și numărul de camere necesare.

Integratorii care oferă soluții de supraveghere video IP pentru cazinouri trebuie să se adreseze nevoilor personalului de securitate, fiind importantă înțelegerea obiectivelor de securitate și supraveghere ale cazinoului. În plus, fiecare cazinou trebuie să respecte niște reguli legate de supravegherea jocurilor. Cazinourile au nevoie speciale de securitate și aranjarea potrivită a camerelor de supraveghere este extrem de importantă.

Chiar și cu noua tehnologie, multe cazinouri continuă să opereze separat sistemele de supraveghere ale jocurilor și cele care supraveghează automatele, barurile, zonele de divertisment, intrările și ieșirile și zona din fața cazinoului, scrie securityinfowatch.com, citat de securityportal.ro.

În cazul sistemelor analog, această separare a supravegherii video înseamnă existența a două echipe care monitorizează imaginile care sunt cele mai importante pentru fiecare echipă. Sistemul dual analog necesită ca fiecare sistem separat să aibă propriul server central, server pentru înregistrări și stații de lucru, aflate în locații separate și necesitând echipe separate pentru operații și mentenanță.

Cu instalarea sistemelor IP, nu este nevoie de crearea de sisteme separate pentru a asigura funcționalitate și concentrare. Switch-urile de rețea permit dispozitivelor conectate să comunice folosind aceași infrastructură IP, nefiind restricționate de lungimea cablurilor ca în cazul sistemelor analog. Nu doar reduce nevoia de a duplica sisteme, dar și costurile de mentenanță și instalare, deoarece sunt mai puține dispozitive.

Productorii de sisteme de supraveghere IP creează uneori soluții și camere destinate special cazinourilor sau fac recomandări potrivite pentru nevoile de securitate ale acestora. Proiectarea şi instalarea unui sistem de securitate dedicat cazinourilor este un proces ce necesită un nivel de experienţă ridicat. În cele mai multe cazinouri întâlnim condiţii de iluminare dificile. În plus, mesele de joc sunt amplasate în spaţii extinse, pentru a garanta clienţilor un anumit nivel de intimitate, confrom securityportal.ro.

Într-un cazinou este necesară supravegherea tuturor meselor de joc şi a tuturor tranzacţiilor ce au loc între angajaţi şi clienţi. Iar acestea sunt doar o mică parte din detaliile importante. Aceste zone trebuie să fie supravegheate, însă discret, astfel încât jucătorii să nu se simtă intimidaţi în niciun fel de ochiul digital. Datorită designului modular, seria AXIS P12 permite o supraveghere discretă şi performantă, la o rezoluţie 720p. Camerele AXIS P12 sunt formate dintr-o unitate senzor şi o unitate principală responsabilă cu procesarea şi stocarea informaţiilor. Conexiunea dintre cele două se realizează cu ajutorul unui cablu de 8 m, fapt ce creşte flexibilitatea instalării.

În zonele în care este nevoie de supravegherea concomitentă a mai multor mese de joc, se recomandă alegerea camerelor din seria Axis Q35. Acestea dispun de rezoluţie Full HD şi pot înregistra la 50/60fps-uri, putând detecta astfel toate acţiunile de fraudă.

 

 

 

Share With: