HomeStiriBusiness & TehnologieAbode: un nou sistem de securitate de tip do-it-yourself
ab

Abode: un nou sistem de securitate de tip do-it-yourself

abCompania Abode, specializată în produse de securitate, va lansa un sistem de securitate pentru case inteligente de tip do-it-yourself.

Odată cu evoluția tehnologiei smart home și cu proliferarea dispozitivelor wireless, au apărut foarte multe sisteme de securitate do-it-yourself. Deși multe dintre aceste soluții au fost dezvoltate de companii cu expertiză în diverse sectoare tehnologice, unul dintre sistemele care va apărea pe piața securității este Abode, care reprezintă ideea unui fost analist financiar care a lucrat pentru companiile ADT și Tyco Security, scrie Security InfoWatch.

Atunci când a început compania, Carney a subliniat importanța oferirii unei ,,soluții de securitate industrială adevărată” pentru consumatori și piețe mici, care să fie și bine proiectată. În afară de acest lucru, Carney a spus că produsul trebuia să fie ușor de instalat și din punct de vedere al hardware-ului, dar și al software-ului.

Conform celuilalt co-fondator al companiei, Brent Franks, un alt aspect important în dezvoltarea companiei a fost ca produsele să fie proiectate pe platforme deschise și să se poată integra cu dispozitive terțe diverse.

,,Vrem ca fiecare interacțiune între clienți să fie lipsită de fricțiuni. De aceea am dezvoltat noi metode de a monitoriza la comandă și de a vedea ce se întâmplă în casa unui client, dar să și putem automatiza restul casei pentru a se integra cu dispozitive terțe care pot fi cumpărate la diverse magazine”, a spus Franks.

Pentru a îndeplini aceste obiective, sistemul Abode deține un sistem care încorporează radio wireless ZigBee și Z-Wave, împreună cu un backup pentru comunicare 3G și un backup pentru baterie care are o durată de 12 ore.

,,Multe dintre dispozitivele pentru consumatori sunt conectate la Internet și doar atât, așa că dacă pierzi conexiunea la Internet sau puterea, nu mai primești informație de la acel sistem”, a explicat Carney.

De asemenea, sistemul a adoptat un protocol proprietar wireless care are caracteristici de criptare, astfel încât sistemul să poată fi protejat de amenințări cibernetice, această caracteristică fiind un lucru ce nu reprezintă un standard pentru alte soluții.

,,Am luat fiecare decizie punând securitatea pe primul loc. În timp ce alte gateway-uri suportă Wi-Fi, vrem să avem o conexiune Ethernet introdusă în gateway pentru a ne asigura că nu există o interceptare a conexiunii wireless care să blocheze trimiterea semnalelor”, a spus Franks.

Spre deosebire de alte soluții DIY, Abode va oferi clienților opțiunea de a alege între a monitoriza sistemul ei înșiși, a fi monitorizat profesionist sau o combinație între cele două.

Carney a spus că setul de început are un gateway, două contacte pentru uși și ferestre și o cameră de mișcare PIR (senzor infraroșu pasiv) care folosește protocolul ZigBee. Sistemul este controlat prin intermediul aplicației Abode, disponibilă pentru dispozitive Android și iOS. De asemenea, clienții vor putea alege între a instala soluția singuri sau a fi instalată de către un profesionist.

Compania va demonstra capacitățile sistemului celor care oferă sprijin pe Kickstarter în lunia iulie a acestui an, urmată de o altă demonstrație în august sau septembrie. Până la finalul lunii septembrie, Carney susține că sistemul va fi oferit publicului. Până acum, Abode a strâns peste 134.000 de dolari pe Kickstarter.

 

 

 

Share With: