Tehnologia IoT este folosită cel mai mult în sectoarele de producție și utilități, scrie cbronline.com.
Conform unei cercetări a 451 Research, 71.5% dintre cei 1, 015 de respondenți au spus că majoritatea informațiilor vin de la dispozitive, în timp ce 8.5% colectează informații din surse biologice, ca oameni și animale. Informațiile din mediu sunt folosite de 20%.
În funcție de modul în care colectează înformațiile, 51% dintre cei chestionați au spus că cea mai folosită sursă de informații este centrul de date IT. Acesta este urmat de camere și echipament de supraveghere (34%) și smartphone/dispozitive end-user (29%).
Cu toate acestea, peste 30% au spus că nu adună nici un fel de date. Cea mai mare piedică pentru asta este securitatea.
46% au evidențiat îngrijorările de securitate ca fiind cel mai mare inhibitor pentru adoptarea de tehnologii IoT pentru colectarea de informații, în timp ce 32% au citat lipsa de abilități interne.
Soluțiile IoT care există sunt costisitoare din cauza costului mare al infrastructurii și întreținerii care este asociat cloud-ului centralizat, serverelor mari și echipamentului de rețea, scrie techcrunch.com.
O abordare descentralizată a rețelelor IoT ar rezolva multe dintre probleme. Adoptarea unui model de comunicare peer-to-peer pentru a procesa sutele de milioane de tranzacții dintre dispozitive ar reduce semnificativ costul asociat cu instalarea și întreținerea unor centre de date mari.
Cu toate acestea, stabilirea unor cumunicații peer-to-peer va avea propriile provocări, printre cele mai importante fiind securitatea. Soluția propusă va trebui să mențină confidențialitatea și securitatea în mari rețele IoT și să ofer o formă de validare și consens tranzacțiilor pentru a preveni falsul și furtul.
Abordarea de tip blockchain oferă o soluție elegantă pentru problema platformei de comunicare peer-to-peer. Este o tehnologie care permite crearea de registre digitale ale tranzacțiilor distribuite care sunt partajate între nodurile unei rețele în loc să fie stocate pe un server central. Participanții sunt înegistrați cu blockchain-uri pentru a le înregistra tranzacțiile. Tehnologia folosește criptografia pentru a autentifica și identifica nodurile participante și epntru ale permite să adauge în mod sigur tranzacții în registru. Tranzacțiile sunt verificate și confirmate de alte noduri care participă în rețea, astfel eliminând nevoia unei autărități centrale.
Registrul este testat împotriva falsificării și nu poate fi manipulat deoarece nu se găsește într-o singură locație și atacurile man-in-the-middle nu se pot produce deoarec nu există nici un fir de legătură care poate fi interceptat.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…