[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Agenda

Reuniunea Responsabililor de Securitate Aeronautică a Aeroporturilor – Ediția a XII-a

Foto: Ziua de Constanța

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu (AIMK) Constanța a organizat, recent, Reuniunea Responsabililor de Securitate Aeronautică a Aeroporturilor – Ediția a XII-a.

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu (AIMK) Constanța a organizat, în perioada 02.09.2019 – 06.09.2019, în colaborare cu Asociația Aeroporturilor din România Reuniunea Responsabililor de Securitate Aeronautică a Aeroporturilor – Ediția a XII-a, scrie ct100.ro.

În cadrul întâlnirii au fost dezbătute teme referitoare la:

  • amenințări curente și imaginea riscului la nivel global;
  • abordări comune ale cerințelor de securitate comunitare;
  • securitate cibernetică;
  • activități curente desfășurate la nivelul Autorității Aeronautice Civile Române.

La întâlnire au participat reprezentanți ai AACR, responsabili de securitate din cadrul aeroporturilor, reprezentanți Romatsa precum și alți specialiști în securitate aeronautică. Ședințele sunt conduse de Dl. Remus Mureșan – Auditor de Securitate a Aviației Civile AACR și Bogdan – Ionuț Artagea – Director General S.N. A.I.M.K.C. S.A, scrie ziuanews.ro.

Discuțiile purtate vor contribui la identificarea celor mai bune practici la nivel național privind implementarea cerințelor de securitate și la familiarizarea cu cerințele de securitate comunitare din perspectiva modului de implementare și monitorizare la nivelul aeroporturilor din România“, transmit reprezentanții Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța.

Cea de-a X-a ediție a Reuniunii Responsabililor de Securitate ai Aeroporturilor din România a avut loc în perioada 28 februarie – 03 martie 2017. Reuniunea a fost organizată de Asociația Aeroporturilor din România în colaborare cu Autoritatea Aeronautică Civilă Română și Aeroportul Internațional Oradea, se arată într-un comunicat al Aeroportului din Oradea.

La deschiderea evenimentului au participat Președintele Consiliului Județean Bihor – domnul Pásztor Sándor, Directorul General al Aeroportului Internațional Oradea – domnul Pasc Gheorghe și reprezentantul Autorității Aeronautice Civile Române- domnul Mureșan Remus.

De asemenea, au fost invitați și au participat reprezentanți ai Direcției Generale de Prevenire și Combatere a Terorismului, din cadrul SRI.

În cadrul acestei reuniuni au fost discutate probleme precum: elaborarea Planului Managementului Situațiilor de Criză; elaborarea Programului de Securitate Aeronautică al Aeroporturilor; Informarea participanților despre noile amenințări și riscuri identificate de ICAO ( Organizația Internațională de Aviație Civilă) la adresa aviației civile.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019