HomeStiriAgendaMartie 2019: Conferința Ladies in CyberSecurity, un eveniment marca DefCamp
Martie 2019: Conferința Ladies in CyberSecurty, un eveniment marca DefCamp

Martie 2019: Conferința Ladies in CyberSecurity, un eveniment marca DefCamp

Martie 2019: Conferința Ladies in CyberSecurty, un eveniment marca DefCamp Pe data de 21 martie va avea loc conferința Ladies in CyberSecurity, la care femei din industria securității cibernetice vor oferi informații celor care vor să afle ce înseamnă o carieră în acest domeniu.

Persoanele care vor lua cuvântul în cadrul conferinței sunt exclusiv femei. Vor veni cu sfaturi și informații utile de care oricine poate ține seama, indiferent de gen. Conferința aduce în centrul atenției persoane minunate din domeniul securității cibernetice care sunt gata să își împărtășească experiența și să îi inspire pe participanți, conform site-ului conferinței ladies.def.camp.

Deoarece se știe că o echipă alcătuită în mod egal din femei și bărbați are rezultate mari și deoarece din ce în ce mai multe femei se alătură comunității de securitate a informației, evenimentul a fost creat pentru a le da oportunitatea să strălucească și să învețe și alte persoane.

Pe 21 martie, Ladies in CyberSecurity invită peste 150 de participanți să discute și să învețe despre:

– Cele mai noi amenințări cibernetice;

– Cum au ajuns să lucreze în acest domeniu doamnele care vor lua cuvântul;

– Poveștile de succes, dar și eșecurile femeilor din comunitatea de securitate informatică;

– De ce și când îți poți începe cariera în acest domeniu;

– Inspirații și inovație în securitatea IT.

Jelena Milosevic a fost anul trecut pe scena DefCamp, unde ne-a povestit cu pasiune și determinare ce înseamnă securitatea informatică, și cum poate influența sistemul medical. La evenimentul “Ladies în CyberSecurity” din luna martie, Jelena ne va delecta cu povestea ei, motivul pentru care a ales să lucreze în această industrie, dar și cum i-a fost influențată carieră de asistent medical, scrie femeia.ro.

Christina Kubecka, CEO HypaSec este o femeie cu un CV impresionant și cu numeroase povești de succes de-a lungul carierei sale de specialist în securitate cibernetică.

Dincolo de specializarea pe care o are, Christina este un lider care inspiră și un om care a reușit să facă față cu brio tuturor provocărilor întâlnite în carieră. Are o experiență însemnată în gestionarea infrastructurii IT, a riscului de securitate a rețelelor, cât și pe partea de consiliere a clienților și a guvernelor la nivel internațional.

În a două parte a zilei, Valentina Galea, Ethical Hacker la Bit Sentinel, ne va oferi mai multe informații despre traiectoria carierei sale în zona securității cibernetice. Valentina ne va povesti cum și-a început cariera de ethical hacker, trecând mai întâi prin roluri de designer grafic sau tester de jocuri. Cu siguranță ea va oferi multe sfaturi utile și practice tuturor celor care doresc să facă o schimbare în carieră.

Andra Zaharia, Freelance Senior Content Marketer, va oferi informații valoroase și sfaturi practice legate de deciziile pe care trebuie să le iei când hotărăști să urmezi o carieră în securitate cibernetică.

În octombrie 2018, cu ocazia lunii destinate conștientizării pericolelor de securitate cibernetică, Cybersecurity Ventures a publicat niște date legate de locurile de muncă din domeniul securității cibernetice. Conform companiei, vor exista 3,5 milioane de noi joburi în acest domeniu până în 2021. Între timp, femeile ocupă doar 20% dintre posturile din domeniul securității cibernetice. Deși este mai mult decât 11% în 2013, încă sunt destule oportunități de care femeile se pot baza pentru a începe o carieră în domeniul securității cibernetice, scrie forbes.com.

Motivul pentru care ar trebui să avem mai multe femei care lucrează în domeniul securității cibernetice este unul mult mai complex decât necesitatea de a crește procentajul, de a crea o balanță și o egalitate în drepturi între bărbați și femei, ci pentru că este bine pentru afacere. „Diversitatea perspectivelor, conducerii și experienței este bună pentru afacere”, spune Priscilla Moriuchi, Director al departamentului Strategic Threat Development al Recorded Future.

În plus, securitatea cibernetică se confruntă deja cu o lipsă de personal și este în detrimentul industriei ca un factor precum genul persoanei să reducă numărul de persoane care urmează această profesie.

Share With: