DefCamp este cea mai importantă conferință anuală din domeniul atacurilor cibernetice și securității informațiilor din Europa Centrală și de Est. Fiecare an aduce împreună cei mai capabili experți în securitate cibernetică care își împărtășesc cele mai noi cercetări și informații. Peste 1.500 de factori de decizie, specialiști în securitate, antreprenori, dezvoltatori, academicieni din sectoarele public și cel privat se vor întâlni sub același acoperiș în București, România, în fiecare toamnă, în noiembrie, se precizează pe site-ul conferinței.
Vorbitori recunoscuți la nivel mondial vor prezenta adevărul gol goluț despre subiecte sensibile precum infrastructura de securitate, GDPR, războiul cibernetic, ransomware, malware, inginerie socială, măsuri de securitate ofensive și defensive etc. Totuși, cea mai activă parte a conferinței este Hacking Village, „locul de joacă” special creat pentru toate activitățile care includ atacuri cibernetice la DefCamp.
Echipa DefCamp aduce pe scenă nume foarte cunoscute din domeniul securității cibernetice, precum Jayson E. Street, InfoSec VP în cadrul SphereNY. Acesta va avea o prezentare inedită despre modul în care comportamentul uman reprezintă cea mai mare vulnerabilitate în fața atacurilor de inginerie socială, contrar opiniei publice potrivit căreia evoluția tehnologiei ar reprezenta principala problemă. Conceptul de inginerie socială va fi explicat pe larg participanților, scrie start-up.ro.
Pe scena DefCamp va reveni Mike Spicer, expertul american independent în securitate, care anul trecut a uimit audiența cu dispozitivul #WiFiCactus. Invenția acestuia se poate conecta pasiv la 50 de rețele Wireless, demonstrând riscurile conectării la rețele necriptate. Anul acesta, participanții vor afla noutăți despre evoluția proiectului.
Din 2011 până în prezent, DefCamp a reuşit să atragă la București aproape 5.500 de participanţi din peste 55 de ţări şi 130 de oraşe. Aceștia sunt pasionați de hacking, vulnerabilităţi cibernetice și interesați să-și dezvolte abilitățile tehnice. Audiența conferinței este variată și cuprinde: 45% participanți din zona de cercetare și dezvoltare proiecte, 30% specialiști în securitate cibernetică, 18% reprezintă top management și factori de decizie în companii, iar 7% sunt studenți.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…