[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Agenda

Campionatul Poliatlon Bodyguard-2019 din Republica Moldova

În perioada 29-30 iunie se va desfășura, în Republica Moldova, Campionatul Poliatlon Bodyguard-2019. Anul acesta, la concurs vor participa șapte echipe, din care, în premieră, și una formată din femei.

Gărzile de corp care activează în cadrul Serviciului de Pază și Protecție de Stat, din Republica Moldova, se pregătesc intens pentru „Campionatul Poliatlon Bodyguard 2019”. În acest an, pentru titlul bodyguardul anului vor concura șapte echipe. În premieră, printre acestea va fi și una de femei. Participanții se vor întrece la opt probe, scrie publika.md.

Echipa feminină este formată din patru sportive de performanță, care, activează în domeniu de mult timp. Acestea afirmă că, iniţial, bărbaţii nu credeau în aptitudinile lor, însă după ce au văzut că fac faţă cu brio la toate probele şi-au revizuit atitudinea.

Facem în fiecare zi antrenament, de dimineață până la amiază, facem câte două trei probe pe zi. Desigur băieții mai sceptic au luat că „Fetele vor participa”, acum cum văd că noi mai avansăm, băieții cam s-au pus pe gânduri”, a spus NATALIA REPEȘCO, ofițer de protecție.

Ion Moroșan spune că competiţia este mai mult o afirmare personală. Asta pentru că zilnic, ofiţerul de protecţie este antrenat într-o muncă deloc uşoară, scrie canal3.md.

Dacă o să putem câștiga acest trofeu, noi o să putem spune că am ajuns deja la un alt nivel de pregătire și vom putea participa chiar și pe plan internațional, cu alte echipe din alte țări”.

În acest an, concursul se va desfășura în perioada 29 – 30 iunie. În prima zi, competiţia va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale, unde vor fi demonstrate probe precum: conducerea automobilului în situații extreme, conducerea în două roți și lupte corp la corp. În cea de a doua zi, locaţia va fi un poligon din oraş.

Vor avea loc celelalte cinci probe: acordarea primului ajutor medical, depistarea substanțelor explozibile în automobil și trei probe de tragere: din automobil, în timpul escortării pedestre și trageri din diferite poziții”, a spus directorul interimar al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Anatolie Gorea.

În 2017 a avut loc în premieră la Chișinău, Campionatul Mondial „Bodyguard – 2017” care a reunit cele mai bune echipe din 18 țări. Campionatului mondial al gărzilor de corp, organizat, în premieră, la Chişinău a durat 3 zile și a reunit 100 de participanţi din ţări precum Georgia, Ucraina, Israel, China, Belarus, Croaţia şi Bulgaria, scrie securityportal.ro.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019