HomeStiriAgendaA șasea ediție a congresului de securitate cibernetică de la Sibiu – 2018

A șasea ediție a congresului de securitate cibernetică de la Sibiu – 2018

Specialiști din domeniul securității cibernetice vin la Sibiu în cadrul celei de-a șasea ediții a Congresului “Cybersecurity România”.

Specialiști din domeniul securității cibernetice, de la cei care lucrează pentru siguranța traficului aerian, la cei ai armatei elvețiene ori cei care cunosc adevăratele pericole ale “inteligenței artificiale“ vin la Sibiu în cadrul celei de-a șasea ediții a Congresului “Cybersecurity România”, precizează turnulsfatului.ro.

Miercuri, 12 septembrie, de la ora 10:00, la hotelul Ibis din Sibiu este organizat evenimentul dedicat copiilor și adolescenților, în colaborare cu autoritățile de resort locale. “Accesul la site-uri «pentru adulți», la jocuri online pe bani, riscul de a fi contactat de persoane necunoscute, periculoase care pot amenința integritatea fizică și psihică a copiilor noștri, furtul de identitate, hărțuire sexuală online… Iată doar câteva din pericolele la care copiii și adolescenții noștri sunt expuși. Copiii și adolescenții reprezintă în zilele noastre o țintă preferată pentru criminalii Internetului. Fiind mari utilizatori de rețele sociale, având acces la o masă enormă de informații nefiltrate, ei nu au suficientă experiență și discernământ pentru a conștientiza o situație riscantă sau un conținut periculos“, explică Daniela Chrzanovski, director general Swiss Webacademy (organizatorul Congresului de la Sibiu), motivele care stau la baza organizării unei zile dedicată celor tineri în relația lor cu mediul on-line. La acest eveniment de conștientizare a tinerilor și-au adus contribuția reprezentanți atât ai Poliției sibiene, cât și ai Poliției din Elveția și Italia.

Ediția din acest an va oferi publicului o abordare mult mai largă a domeniului securității pe Internet. Evenimentul este deschis pentru toată lumea — o adevărată platformă interactivă de dialog între instituții, specialiști IT, companii și publicul larg utilizator al internetului.

Cel de-al șaselea Congres “Cybersecurity România” va începe, oficial, joi dimineața, înregistrând – pentru două zile – printre participanți reprezentanții celor mai relevante instituții din domeniul securității cibernetice din România (Inspectoratul General al Poliţiei Române / DCCO, Serviciul Român de Informaţii / Centrul Naţional Cyberint, Cert-RO, ANCOM), precum reprezentanții unor prestigioase instituții din afara țării, precum Gendarmerie Française (Franța), Cantonul Geneva şi Poliţia Geneva (Elveţia), Institutul de Înalte Studii pentru Apărare Națională (IHEDN, Franţa), Global CyberSecurity Center (Fundație a Poștei Italiene).
Anul acesta, discuțiile din cadrul Congresului de la Sibiu au în vedere două sectoare: infrastructurile critice şi transportul aerian.

Și pentru că evenimentul se adresează și managerilor de companii din orice domeniu, aceștia sunt invitați să participe la “cel mai real war game contracronometru“, care testează nivelul de pregătire al companiilor atunci când se confruntă cu o criză majoră de securitate cibernetică.

Congresul Internaţional “Cybersecurity în România – platformă de dialog public-privat” care a avut loc în 2015 a reunit participanţi din 20 de ţări care au discutat despre securitatea cibernetică, cu prilejul celei de-a treia ediţii, conform Agerpres.

Share With: