Scad bugetele alocate de companiile din industria IT pentru securitate informatica
Peste jumatate dintre companiile din industriile de tehnologie, media si telecomunicatii aloca bugete mai reduse dedicate securitatii datelor sau, in cel mai fericit caz, sumele acopera un minim necesar, releva cel mai recent studiu TMT Global Security, realizat de Deloitte Touche Tohmatsu Limited (DTTL)
Potrivit sursei citate de Agerpres, in ciuda cresterii amenintarilor la adresa securitatii in domeniul Tehnologiei Informatiei (IT) si a impactului asupra incidentelor de securitate, organizatiile TMT nu reusesc sa faca fata mediului in continua evolutie. In acest sens, mai mult de jumatate (52%) dintre repondentii studiului DTTL indica faptul ca bugetul dedicat securitatii fie scade, fie doar se apropie de ceea ce ar fi necesar in acest domeniu.
Totodata, cercetarea indica faptul ca 30% dintre companiile chestionate au in vedere o noua initiativa legata de securitate in 2012 si anume conformitatea cu prevederile legislative si reglementarile in domeniu. Este pentru prima data in istoria studiului Deloitte cand acest aspect se numara printre primele cinci prioritati ale organizatiilor TMT.
In topul amenintarilor asupra securitatii in 2012, conduc dispozitivele mobile (34%), urmate de bresele de securitate care implica terti (25%), erorile din partea angajatilor (20%), adoptarea rapida a tehnologiilor noi (18%) si abuzul angajatilor in ceea ce priveste sistemele IT si informatiile (17%).
Studiul DTLL a avut ca tinta realizarea unei analize asupra provocarilor privind protectia si confidentialitatea informatiilor, prin prisma amenintarilor cu care industria se confrunta sau se va confrunta in viitorul apropiat.
Cercetarea a avut la baza interviuri cu experti in domeniu din 138 de companii de profil din 25 de tari, printre care si Romania.