Schneider Electric vinde Pelco firmei Transom Capital Group
Schneider Electric a vândut Pelco unei firme cu capital privat din Statele Unite, Transom Capital Group.
Schneider Electric a încheiat vânzarea producătorului dispozitive de supraveghere video, Pelco, firmei americane cu capital privat, Transom Capital Group, pentru o sumă care nu a fost făcută public, scrie securitysales.com.
În martie, Schneider Electric anunțase că a intrat în negocieri pentru a vinde Pelco firmei cu capital privat din Los Angeles. Schneider Electric achiziționase Pelco în 2007 pentru 1,54 miliarde de dolari.
Într-o declarație de presă emisă miercuri, Russ Roenick, administrator al Transom Capital Group, a declarat: „Precum știu majoritatea experților din industria de securitate, Pelco este unul dintre pionierii spațiului de supraveghere video. Călătoria spre crearea următoarelor descoperiri importante în domeniul securității video începe astăzi prin investiția noastră în Pelco.”
„Avem convingerea că munca efectuată în ultimii ani pentru a transforma compania într-un lider cunoscător al digitalizării în securitate, cu soluții hardware, software și servicii inovatoare este aproape complet. Suntem încântați să colaborăm cu conducerea pentru a dezvolta afacerea pentru mulți ani care urmează”, a mai spus Roenick.
Fondată în 1057, Pelco va deveni furnizor de top de camere și componente CCTV după ce a fost achiziționată de un grup condus de David McDonald în 1987. În următorii 15 ani compania a crescute de 30 de ori mai mult față de dimensiunea inițială.
Portofoliul de investiții al Transom include companii dintr-o varietate de industrii care variază de la vânzarea de muzică și licențe la sisteme audio și căști de protecție, scrie securityinfowatch.com.
Schneider, lider în construirea de spații automate, a achiziționat Pelco în 2007 cu speranța de a obține o fundație puternică pe piața de supraveghere video. Cu toate acestea, conform lui Jim McHale, director al firmei de cercetare a pieței, Memoori, planul nu a ieșit așa cum s-au așteptat cei de la Schneider. „Deși Pelco a fost o companie profitabilă, nu avea tehnologia de camere IP de rețea care a dominat piața în ultimii 10 ani. Produsele IP de rețea acum au cea mai mare cotă de pe piața de camere video și continuă să crească”, a declarat McHale pentru SecurityInfoWatch când au apărut informații pentru prima oară cu privire la o potențială vânzare a Pelco.
„Dacă Schneider s-ar fi uitat cu seriozitate la Axis Communications, un lider pe atunci al camerelor IP de rețea, ar fi putut să o achiziționeze cu siguranță pentru mai puțin de 1,2 miliarde de dolari. Acum întoarce-te înapoi la 2015; Axis a fost achiziționată de Canon pentru 2,8 miliarde și astăzi probabil nu s-ar vinde pentru mai puțin de 4 miliarde de dolari”, a adăugat McHale.