FSS și FPS spun că modificările legislative ce vizează statutul agenților de securitate sunt binemeritate
FSS și Federatia Protector a Sindicatelor din Industria de Securitate spun că modificările legislative ce vizează statutul agenților de securitate este binemeritat având în vedere riscurile la care sunt expuși.
Federatia Serviciilor de Securitate si Federatia Protector a Sindicatelor din Industria de Securitate au luat act cu statisfactie despre adoptarea completarilor la art.257 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal in sensul extinderii protectiei legale asupra angajatilor din sectorul securitatii private, se menționează într-un comunicat.
Dupa 15 ani, aceasta initiativa legislativa este un binemeritat act reparatoriu fata de agentii de securitate care astfel vor isi vor redobandi statutul legal corespunzator riscurilor profesionale la care sunt expusi.
De asemenea, este o recunoastere a importantei contributii a angajatilor din acest sector la apararea patrimoniului privat si de stat, dar si la mentinerea sigurantei si ordinii publice.
In acest sens este demn de mentionat ca numai in perioada 2014-2016, anual agentii de securitate, intervin in medie pentru stoparea a peste 14.000 de furturi si de asemenea predau organelor peste 16.000 de raufacatori, recuperand bunuri furate de aproxmativ 10.000.000 lei.
In industria de securitate lucreaza peste 110.000 de persoane, agenti de paza, tehnicieni instalatori de servicii de securitate, ingineri si specialisti IT.
Federatia Serviciilor de Securitate (FSS) este o organizație neguvernamentala, apolitica și nonprofit, care cuprinde asociatii profesionale si patronale din domeniul securitatii private – Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate (ARTS), Asociatia Romana pentru Industria de Securitate (ARIS) si Patronatul Serviciilor de Securitate (PSS). Aceste asociatii reprezinta atat domeniul tehnologiilor de securitate cat si pe cel al securității fizice si le sunt afiliate 254 de societati de specialitate in care activeaza aproximativ 34.000 de angajati. Federatia Serviciilor de Securitate promoveaza si protejeaza interesele membrilor sai, asigurandu-le reprezentarea in discutiile cu autoritatile publice, alte asociatii, diferite institutii, organisme nationale si internationale. FSS este membra a Confederatiei Patronale din Industrie, Agricultura, Constructii si Servicii din Romania (COMPIROM) si organizeaza anual, in luna Noiembrie, Ziua Securitatii Private si Gala Premiilor OSPA, evenimente de bilant si referinta pentru piata de securitate din Romania.