O companie care oferă software de recunoaștere facială își lansează propria cameră
Startup-ul Kogniz, care oferă software de recunoaștere facială, și-a lansat prima cameră de securitate ce folosește inteligența artificială.
Prima cameră produsă de Kogniz se numește AICam și este o combinație de servicii cloud și procesare avansată a imaginilor ce alcătuiesc paltforma Kogniz Edge Platform, relatează biometricupdate.com.
Software-ul identifică persoanele date în urmărire, detectează potențialele amenințări și emite avertizări, oferă control acces anunțând utilizatorii când o persoană neautorizată se află într-o zonă în care nu ar trebui să aibă acces, identifică și reține comportamentele suspecte și stochează imaginile relevante într-un server cloud sigur și privat, conform companiei.
AICam coordonează mai multe camere pentru a acoperi o întreagă locație, iar arhitectura sa permite adăugarea de camere când este nevoie fără a fi nevoie de hardware sau infrastructură suplimentare.
Kogniz sunt implementate deja în programe pilot ale poliției, agențiilor guvernamentale, băncilor și companiilor. Kogniz folosește o nouă generație a tehnologiei de recunaștere facială din imagini video, recunoscând persoane și amenințări cu extraordinară acuratețe. Tehnologia este ușor de implementate, accesibilă pentru organizații de toate mărimile, scrie security.world.
Funcțiile importante pe care AICam le include sunt:
– detecția persoanelor date în urmărire, a hoților cunoscuți sau a foștilor angajați generând o alertă când persoana este identificată.
– detecția amenințărilor – Kogniz generează o alertă când recunoaște o armă sau un obiect periculos.
– control acces.
– identificarea și urmărirea comportamentelor suspecte.
– înregistrare inteligentă într-un cloud privat ce poate fi accesat de oriunde.
AICam folosește un procesor Quad-core ARM® A57/2 MB L2 plus un Dual-core Denver 2/2 MB L2. Rezoluția este de 1920 x 1080 (1080p). Lentilele folosesc un zoom optic de 30X. Camera poate stoca local imagini timp de o săptămână, iar înregistrarea în cloud poate fi de 30 de zile sau chiar nelimitată, în funcție de planul de abonare, se precizează pe site-ul companiei.