Un robot industrial protejează fabricile de hackeri VIDEO
Cercetătorii Georgia Tech au creat un robot, numit HoneyBot, care ajută la depistrarea atacurilor cibernetice asupra roboților industriali din fabrici.
Un grup de cercetători ai Georgia Institute of Technology au creat un nou instrument menit să întârzie și posibil să expună hackerii care vor să deturneze sitemele automatizate din fabrici. Numit HoneyBot, micul robot este creat să păcălească atacatorii cibernetici, făcându-i să creadă că este un robot vulnerabil care se ocupă de operațiuni automate importante. când detectează o breșă, HoneyBot pornește alarma și ajută profesioniștii în securitate să oprească următoarele atacuri, scrie zdnet.com.
Numele de HoneyBot vine de la Honeypot ce este un ansamblu de sisteme de computere folosite în securitatea IT în același fel. Odată cu creșterea numărului de reboți industriali conectați la internet, securitatea acestora este o îngrijorare în creștere cu privire la fatul că hackerii ar putea ataca sistemele automate pentru a deranja operațiunile, pentru a cere răscumpărare sau, mai rău, pentru a cauza rău fizic oamneilor.
HoneyBot este atât de mic încât încape într-o cutie de pantofi și permite experților în securitate să obțină informații despre atacator, scrie electronics360.globalspec.com.
Creșterea numărului de dispozitive conectate la internet oferă hackerilor mai multe puncte de intrare în sistem, chiar dacă acestea folosesc forme adecvate de protecție. Multe dispozitive conectate la internet nu au suficientă protecție integrată pentru a fi protejate de atacurile hackerilor.
Pentru ca sistemul de păcălire al hackerilor, care îi face să creadă că atacă un dispozitiv industrial real, să funcționeze, hackerii nu trebuie să știe că este o capcană.
Pentru a creea iluzia că robotul face altceva decât să obțină informații ale hackerilor, acesta oferă informații false care ar veni de la senzorii săi, astfel încât acestea să pară veridice. Robotul a fost deja testat de voluntari și s-a observat că informațiile false transmise către hackeri erau credibile, scrie engineering.com.