HomeStiriSecuritate ITKaspersky Lab: Media costului unui incident de securitate cibernetică este în creştere
kaspersky-lab-media-costului-unui-incident-de-securitate-cibernetica-este-in-crestere

Kaspersky Lab: Media costului unui incident de securitate cibernetică este în creştere

kaspersky-lab-media-costului-unui-incident-de-securitate-cibernetica-este-in-crestereUn nou studiu al Kaspersky Lab și B2B International arată că indiferent de rata de recuperare a investiției, media costului unui incident de securitate cibernetică este în creștere.

Chiar dacă mai multe companii (63%, în 2017, comparativ cu 56%, în 2016) investesc în securitate cibernetică, indiferent de rata de recuperare a investiției, media costului unui incident de securitate cibernetică este în creștere. Conform raportului ”Securitatea IT: centru de cost sau investiție strategică?”, cele mai costisitoare breșe de securitate cibernetică pentru companiile de toate mărimile provin din probleme ale unor terți, ceea ce înseamnă că o companie ar trebui nu doar să investească în propria protecție, ci să fie atentă și la cea a partenerilor, scrie clubitc.ro.

Imediat ce o companie oferă unei alte organizații acces la datele sau la infrastructura sa, vulnerabilitățile uneia dintre ele ar putea să le afecteze pe amândouă. Problema devine din ce în ce mai serioasă atunci când guvernele din întreaga lume introduc noi legislații prin care le cer organizațiilor să ofere informații despre modul în care folosesc și protejează datele personale.

Per ansamblu, companiile globale cheltuie aproape un sfert (23%) din bugetele IT alocate pentru investiții strategice în securitatea cibernetică, notează realizatorii cercetării, citați de Agerpres.

Cu toate acestea, bugetul mediu alocat de marile corporații segmentului de securitate IT, în termeni absoluți, a scăzut în 2016 de la 25,5 de milioane de dolari, la 13,7 milioane de dolari, anul acesta. 

În acest an, Întreprinderile Mici și Mijlocii (IMM) au plătit, în medie, 87.800 de dolari pentru urmările unui incident de securitate, în comparație cu 86.500 de dolari, în 2016, în timp ce firmele mari au avut o creștere importantă, până la 992.000 de dolari, în 2017, față de 861.000 dolari, cu un an în urmă. 

IMM-urile trebuie să plătească până la 140.000 de dolari pentru incidentele care afectează infrastructura găzduită de un terţ, în timp ce companiile mari pierd aproape două milioane de dolari (1.800.000 de dolari), ca rezultat al breşelor ce afectează furnizorii cu care folosesc date în comun, şi 1.600.000 de dolari din cauza furnizorilor de servicii de infrastructură (IaaS – Infrastructure as a Service) cu o protecţie insuficientă, relatează businessmagazin.ro.

 

 

 

Share With: