HomeStiriSecuritate FizicaCrearea unei strategii conform Legii 333/2003 poate preveni furturile
crearea-unei-strategii-conform-legii-333-2003-poate-preveni-furturile

Crearea unei strategii conform Legii 333/2003 poate preveni furturile

crearea-unei-strategii-conform-legii-333-2003-poate-preveni-furturilePolițiștii din Dâmbovița recomandă agenților economici stabilirea unei strategii de siguranță a magazinului pentru prevenirea furturilor cu ajutorul prevederilor Legii 333/2003. 

În ziua de 06 februarie 2017, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au identificat un bărbat de 33 de ani, din localitate, bănuit de comiterea infracțiunii de furt, se precizează într-un buletinde presă al IPJ Dâmbovița.

Din cercetări a reieșit că în ziua de 03 februarie 2017, în timp ce se afla într-un magazin de articole de încălțăminte din Târgoviște, ar fi sustras o pereche de pantofi, profitând de neatenția agenților comerciali.

Pentru a preveni sustragerea unor bunuri din magazine, poliția recomandă agenților economici:

Stabiliți o strategie de siguranță a magazinului pentru prevenirea furturilor în conformitate cu prevederile Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și asigurați-vă că tot personalul o cunoaște și o respectă.

Instruiți-vă periodic angajații, recomandați-le să acorde atenție sporită persoanelor suspecte-potențiali infractori. În general, aceștia au un comportament specific, privesc mai degrabă în jurul spațiului comercial și la persoanele din magazin și mai puțin la anumite produse.

Pe cei mai mulți dintre infractori, o abordare de genul ‘pot să vă ajut cu ceva?’ sau ‘vă pot ajuta să găsiți ceea ce căutați?’ îi va determina să-și abandoneze planurile.

Cele mai eficiente strategii de prevenire sunt cele care combină dispozitivele tehnice de siguranță cu vigilența angajaților. Eficacitatea camerelor de supraveghere cu circuit închis este sporită de o bună iluminare, de folosirea unor oglinzi amplasate pentru vizualizarea ‘unghiurilor moarte’ din spațiul comercial, precum și de un personal bine instruit.

Este recomandat să vă dotați magazinul cu un sistem de alarmă și să apelați la serviciile unei societăți specializate de pază și intervenție rapidă.

Amplasați, în special în locurile cu risc ridicat, plăcuțe cu mesaje de avertizare prin care se informează publicul cu privire la existența unui sistem de monitorizare și supraveghere.

Prezentați produsele în vitrine sau tejghele din sticlă, bine fixate, astfel încât să nu poată fi deplasate sau dislocate.

Protejați bunurile de mare valoare, oferite spre comercializare, cu senzori racordați la sistemul de alarmă.

În cazul în care sunteți victima sau martorul unei astfel de infracțiuni, anunțați de îndată POLIȚIA, apelând gratuit 112!  

 

 

 

Share With: