HomeStiriSecuritate ITCum este folosită inteligența artificială în securitatea cibernetică
cum-este-folosita-inteligenta-artificiala-in-securitatea-cibernetica

Cum este folosită inteligența artificială în securitatea cibernetică

cum-este-folosita-inteligenta-artificiala-in-securitatea-ciberneticaInteligența artificială poate rămâne vigilentă tot timpul, căutând modele în comportamente și alertând asupra noilor amenințări.

Inteliegența artificială nu este deloc aproape de perfecție, declară experții pentru CSO. Experții spun că machine learning, inteligența adaptabilă și modelele de date masive pot descoperi deturnările mai rapid decât orice om, scrie csoonline.com.

„Există câteva soluții inovatoare de inteligență artificială construite în jurul analizei securității cibernetice,” spune George Avetisov, CEO și cofondator al companiei de securitate biometrică HYPR.

El spune că procesele din spatele descoperirii breșelor au rămas incredibil de încete pentru că au nevoie de un element uman.

Conform lui Avetisov, marea schimbare are de a face cu scoaterea motoarelor bazate pe reguli care sunt folosite în marile companii de zeci de ani. O inteligență artificială se adaptează și învață despre amaneințări în timp real. Poate analiza seturi de date mari care de multe ori sunt împărțite și se suprapun.

În acest scenariu, el spune că rolul unui operator uman este de a elimina alarmele false și să se asigure că informațiile oferite motorului de inteligență artificială sunt exacte și robuste. Interesant este că inteligența artificială poate și să prezică comportamentul în funcție de setul de date prezente, adaptând infrastructura de securitate în funcție de ce ar putea produce o breșă.

Momentan, inteligența artificială este cea mai folosită pentru detecția malware, descoperirea atacurilor de phishing și blocarea intruziunilor ce folosesc forța brută.

Pe viitor, inteligența artificială ar putea fi adăugată la servicii pe care ne bazăm în fiecare zi, ca spre exemplu Gmail pentru a scana informațiile și a alerta în cazul unei tentative de phishing.

Avetisov a menționat și o problemă a inteligenței artificiale. În timp ce profesioniștii din securitate se bazează pe inteligența artificială pentru a ajuta la blocarea atacurilor malware și a altor intruziuni, hackerii se bazează și ei pe inteligența artificială. Este o contraofensivă, deoarece hackerii se folosesc și de machine learning pentru a descoperi dispozitive vulnerabile.

Pelican, un furnizor de soluții de plată și conformitate pentru bănci și companii, a desfășurat o nouă tehnologie de prevenire a fraudelor, alimentată de inteligența artificială, într-o ofertă pentru ajutarea și monitorizarea a breșelor sistemelor și rețelelor de conformare, scrie financemagnates.com.

Soluția PelicanSecure Fraud Prevention este una care folosește inteligența artificială și vrea să ajute activ și inteligent la monitorizarea, analizarea, detecția și prevenția breșelor de securitate. Noua tehnologie va încerca și să depășească sistemele tradiționale care verifică un set de reguli, multe fiind vulnerabile la atacurile moderne ale hackerilor.

 

 

 

Share With: