Cum să îți protejezi aplicația de amenințări de securitate
În timpul creării unei aplicații mobile, realizarea în grabă a unor anumite elemente poate dăuna pentru eficiența securității.
Dezvoltatorii trebuie să folosescă timpul necesar pentru a se asigura că aplicațiile nu pot fi deturnate. Telefoanele inteligente sunt costisitoare și virușii le pot dezactiva, făcându-le de nefolosit, scrie huffingtonpost.com.
Dacă limbajul folosit pentru framework-ul aplicației nu este corect, atacatorii pot cu ușurință găsi o breșă și pot accesa și controla aplicația. Astfel, utilizatorul devine vulnerabil la atacuri și furt al informațiilor personale. În unele cazuri, o simplă modificare în limbajul folosit de echipa de dezvoltare poate preveni aceste atacuri asupra dispozitivelor.
Teste de verificare a breșelor. Singurul mod de a verifica dacă aplicația poate fi penetrată este testarea ei. Fiecare persoană trebuie să folosească o abordare diferite pentru a vedea dacă aplicația poate saun nu poate contracara atacul, alerta dezvoltatorii sau nu poate reacționa la atac deloc. Cele mai bune moduri de a crea o aplicație mobilkă sigură este testarea ei din perspectiva unui hacker.
Controlul manual al permisiunilor este si ea importantă. O permisiune folositoare poate fi delogarea de pe un cont de mobile banking odată ce aplicația a fost închisă.
Când o aplicație pentru dispozitive mobile este creată, este o idee bună să fie încurajați utilizatorii să aibă instalată pe mobil o aplicație de securitate. Protecția dispozitivului este la fel de importantă ca dezvoltarea unei aplicații sigure.
Siguranța datelor personale și a cumpărăturilor pe mobil. Aplicațiile care le cer utilizatorilor să cumpere produse folosind telefonul mobil trebuie să folosească un sistem de plată sigur, testat înainte de lansarea aplicației.
Cu cât mai puține informații personale le sunt cerute utilizatorilor, cu atât mai puțin folositoare sunt acestea pentru hackeri în cazul unei breșe.
Cel mai important pentru crearea unei aplicații mobile este simplitatea și păstrarea acesteia cât mai izolată cât mai sigur posibil.