HomeStiriBusiness & TehnologieOrganizatiile nu obtin beneficii maxime din investitiile in securitate
buget

Organizatiile nu obtin beneficii maxime din investitiile in securitate

 

bugetPotrivit unui nou sondaj, 28% din companiile care investesc în securitate nu obțin beneficii maxime, din cauza utilizării greșite a software-ului.

Conform sondajului realizat de Osterman Research, la care au participat 172 de lideri IT din companii diverse, organizațiile nu folosesc software-urile de securitate într-un mod corespunzător. Din cei 115 dolari investiți în software-ul respectiv, 33 de dolari nu au fost cheltuiți. Cu alte cuvinte, într-o organizație cu 50 de utilizatori, peste 16.000 de dolari investiți în software de securitate au fost epuizați inutil, informează SecurityWeek.

,, În întreabarea șase a sondajului, am rugat repsondenții să împartă cheltuiala pentru software-ul de securitate în mai multe categorii, anume:

–          Software care funcționează după cum au planificat

–          Software care funcționează, dar care ar putea avea rezultate mai bune

–          Software care nu este utilizat

Totalul ultimelor două categorii a fost de 28.3%. Am multiplicat acest număr cu media de 115 dolari cheltuiți de organizații pentru software de securitate și am ajuns la suma de 33 de dolari”, a explicat Michael Osterman, reprezentant Osterman Research, despre procesul de calculare a banilor cheltuiți inutil.

Motivul principal pentru utilizarea necorespunzătoare a bugetului este lipsa resurselor IT, se arată în studiu. Staff-ul IT era ,,prea ocupat să implementeze software-ul”, ,,IT-ul nu a avut timp să facă asta”, ,,nu erau destui oameni disponibili pentru a face asta” sau ,,IT-ul nu a înțeles destul de bine software-ul” – toate acestea sunt motive invocate de către respondenți.

,, Avem uneori situații în care au fost făcute achiziții pentru securitate fără un plan de implentare. Acest lucru se întâmplă când o echipă de securitate încearcă să răspundă întrebărilor puse de directori legate de eforturile de securizare a organizației. Cel mai simplu răspuns este să vorbești despre achiziția unui produs”, a explicat Josh Shaul, vicepreședinte Trustwave, companie care a sponsorizat studiul.

,,În alte cazuri, a existat un plan de implementare, însă acesta nu a funcționat și nu s-au putut obține beneficii maxime de pe urma soluției de securitate”, a adăugat Shaul.

În studiu se recomandă organizațiilor și liderilor IT să aibă așteptări realistice din partea staff-ului IT și să stabilească bugete corespunzătoare, pentru a diminua problema cât se poate de mult.

 

 

 

Share With: