Switch-urile PoE pentru camere IP: adaptarea la retea
Switch-urile pentru rețea întâmpină dificultăți în adaptarea aspectului Power over Ethernet (PoE), pe măsură ce securitate video migrează către IP.
Odată cu migrația securității video către IP, o problemă majoră pentru personalul de securitate video a fost reprezentată de viitorul lor în legătură cu specificațiile sistemului și controlul acestuia. Având în vedere aspectul tehnologiei de rețea, aceasta se află sub controlul directorilor IT. Totuși, pe măsură ce migrația a avut loc și securitatea video IP a crescut, a devenit evident faptul că rețelele de baze de date nu se adaptează direct cu aplicațiile video IP. Un astfel de exemplu este aspectul Power over Ethernet (PoE) al switch-urilor de rețea, scrie Source Security.
De multe ori, un apel tehnic către un producător de camere va rezulta în opriri aleatorii. Dacă are legătură cu sursa de putere, anume port-ul PoE al switch-ului, răspunsul tipic este să citești specificațiile de putere : 15.4 watti (802.3af ) sau 30 watti (802.3at).
Aceasta este prima problemă: intepretarea greșită a puterii actuale a portului. Doar pentru că un switch port este capabil să mențină un anumit nivel de putere, nu înseamnă că acea putere este disponibilă. Mai mult, majoritatea specificațiilor pe switch oferă doar puterea generală necesară pentru sistem. În practică, anumite niveluri de putere trebuie să fie alocate funcțiilor de switch, iar restul să fie împărțite printre celelalte port-uri.
Următoare problemă este modul în care switch-ul poate aloca puterea. În general, se poate realiza prin una dintre aceste trei modalități:
– Activează PoE, iar puterea disponibilă este alocată tuturor port-urilor sau trebuie să fie programată pentru fiecare port. În primul caz, nu eset pobabil ca întreagă putere PoE să fie atinsă de port-uri
– Nivelele de putere cerute pot fi menținute doar până când PoE-ul disponibil este epuizat, iar astfel, unele port-uri rămân fără putere
– Cele mai scumpe switch-uri de rețea pot aloca putere de cel puțin 15 watti tuturor port-urilor și au abilitatea de a aloca și putere de 30 de watii unora dintre ele.
În switch-urile de rețea PoE, cele mai scumpe componente sunt cele care distribuie puterea PoE.
Concret, nu există un anumit standard pentru alocarea puterii PoE. Există și alte aspecte. În majoritatea aplicațiilor pentru date, puterea necesară pentru pornirea dispozitivelor PoE sau aplicațiilor care mențin aceste dispozitive este limitată. Acesta nu este cazul și pentru camerele IP de securitate. Modulele zi/noapte, LED, autoback focus și PTZ (pan-tilt-zoom) cer foarte multă putere. În cazul PTZ, sunt folosită cantități excesive de putere. Dacă un sistem folosește mai multe dispozitive PoE, acest lucru poate rezulta în distrugerea sursei de putere a unui switch.
Următoarele specificații reprezintă un switch de rețea tipic Layer 2. La prima vedere, s-ar putea considera că switch-ul are abilitatea să ofere putere întreagă de 15.4 watii tuturor celor 24 de porturi, însă la o privire mai atentă, se poate observa alt lucru:
Power Over Ethernet
PoE Standard IEE 802.3af Power over Ethernet/PSE
PoE Power Supply Type End-Span
PoE Power Output Per Port 48v DC, 250mA. Max 15.4 Watts
Power Pin Assignment 1/2 (+), 2/6(-)
PoE Power Budget 380 Watts
Max Number of Class 2 PD 24
Specificațiile indică faptul că toate port-urile pot menține 15.4 watti, dar nu susține că toate port-urile pot oferi putere de 15.4 concomitent. Bugetul de putere PoE este de 38 watti, dar nu este indicată puterea necesară pentru exces.
În general, switch-urile de rețea nu oferă protecție în afară de siguranța fuzibilă care face ca switch-ul să nu mai opereze. Mai departe, pentru că switch-urile PoE se conformează aspectelor de siguranță 802.3, creșterile bruște ale puterii vor opri PoE-ul unei camere, fără a putea fi restartat. În acest caz, switch-ul poate fi stricat fără a mai putea fi reparat sau camera respectivă trebuie să fie scoasă din afara rețelei. Fiecare dintre aceste rezultate reprezintă pierderi în materie de costuri și înregistrare.
Pe măsură ce necesitatea pentru putere crește pentru camerele IP, abilitatea PoE-ului în rețea de a îndeplini aceste standarde va continua să scadă. Des, o interpretare greșită a specificațiilor pentru switch-ul de rețea duce la alegerea switch-urilor care opresc camere sau vor face ca acele camere să fie returnate producătorilor, fără a fi necesar. Utilizatorii de sisteme învață prea târziu că, în ciuda brand-ului sau eficienței în rețelele de date, switch-urile trebuie să fie înlocuite cu surse separate PoE.