HomeStiriSecuritate FizicaSlujbele din securitatea privata, la mare cautare in Bucuresti
Slujbele din securitatea privata, la cautare in Bucuresti

Slujbele din securitatea privata, la mare cautare in Bucuresti

Slujbele din securitatea privata, la cautare in BucurestiAproape 68.000 de bucureşteni lucrează în domeniul securităţii private, numărul lor înregistrând pe parcursul lui 2013 o creştere semnificativă, de aproape 11%.

 

Nu este însă de mirare că în Bucureşti există atât de mulţi salariaţi care protejează diverse obiective, patrulează sau se ocupă de transportul banilor sau al altor obiecte de valoare. În Capitală există numeroşi oameni de afaceri care îi angajează pentru protecţie, sute de sucursale şi agenţii bancare se bazează pe serviciile lor de livrare a banilor cu maşini blindate, iar alte sute de magazine au nevoie de un profesionist care să asigure paza, scrie cotidianul online Gandul.info.

Printre cei mai mari angajatori de profil se numără companii precum BGS, G4S sau Scorseze International Security. Doar una dintre diviziile BGS are, spre exemplu, peste 2.800 de angajaţi şi a realizat, în 2012, afaceri de 25,9 milioane de euro, potrivit celor mai recente date ale Ministerului Finanţelor publice (MFP), continuă publicaţia citată

Alţi 3.391 de angajaţi lucrau, în aceeaşi perioadă, pentru o divizie a grupului de securitate G4S, care deţine o cotă de piaţă de peste 83% din serviciile de procesare de cash, transport valori şi alimentări de bancomate. Această divizie înregistra în 2012 afaceri de 29,6 milioane de euro. În total însă, pentru compania de securitate lucrează peste 6.000 de români.

Scorseze International Security a înregistrat în 2012 afaceri de 18,7 milioane de euro, profitul realizat fiind de 6,4 milioane de euro. Compania are 3.000 de angajaţi şi lucrează şi pentru Imprimeria Naţională. La finele anului trecut, Scorseze a semnat un contract de 1,4 milioane de euro pentru servicii de pază la tipografia statului.

Meseria de agent desecuritatenu este populară doar în Bucureşti, ci şi în judeţe precum Ilfov sau Olt, fiind practicată în aceste regiuni de peste 11.700 de români.

Share With: