45% din companii se tem de atacurile complexe asupra retelelor IT proprii
Aproape jumătate din companiile care au participat la studiul IDC Market Analysis Perspective: Worldwide Security Products survey, desfăşurat de IDC în decembrie 2012, consideră că atacurile tot mai sofisticate reprezintă o ameninţare serioasă la adresa infrastructurilor IT.
Infractorii cibernetici folosesc din ce în ce mai des programe malware specializate pentru a lansa atacuri asupra corporaţiilor, detectarea şi respingerea intruziunilor fiind mai dificil de realizat. În consecinţă, companiile au nevoi mai stringente în ceea ce priveşte soluţiile de securitate corporate, susţin analiştii.
„Atacurile sofisticate şi complexe cresc nevoia pentru produse anti-malware avansate care să poată evalua multiplele puncte de atac (web, reţea, dispozitive etc.) folosite de infractorii cibernetici pentru a se infiltra în dispozitivele endpoint şi care să minimizeze resursele necesare pentru a le contracara şi pentru a proteja bunurile (informaţiile şi dispozitivul)”, a declarat Kevin Bailey, Research Director, EMEA Software Security Products and Services Policies în cadrul IDC.
Anul trecut au avut loc, în diferite părţi ale lumii, numeroase incidente care au compromis securitatea reţelelor mai multor companii, soluţiile de securitate existente fiind incapabile să facă faţă. Sperând să obţină profituri mari în urma vânzării informaţiilor confidenţiale sustrase (elemente de proprietate intelectuală, informaţii clasificate de business etc.), infractorii cibernetici investesc foarte mult în achiziţionarea sau dezvoltarea unor fişiere malware care să treacă peste barierele soluţiilor de securitate obişnuite. Kaspersky Lab investeşte, la rândul său, în dezvoltarea tehnologiilor euristice şi proactive, pentru a se asigura că soluţiile proprii sunt capabile să detecteze fişiere malware, chiar dacă acestea sunt folosite pentru prima dată.