[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Un expert în securitate îndeamnă pe toată lumea să folosească autentificarea în doi pași

Un expert în securitate din Finlanda îndeamnă pe toată lumea să folosească autentificarea în doi pași online.

Securitatea personală online a devenit foarte importantă în timp ce marile site-uri scurg date a milioane de oameni. Un expert în securitate al Centrului Național de Securitate Cibernetică din Finlanda spune că toată lumea ar trebui să folosească autentificarea în doi pași pentru site-urile web și aplicațiile mobile de câte ori se poate, scrie yle.fi.

Verificarea în doi pași este o metodă care este folosită pentru a confirma identitatea unui utilizator cu ajutorul a două componente. De exemplu, numele de utilizatori și parola, plus o a doua metodă de verificare, ca un cod secret care este trimis către telefonul mobil.

Expertul în securitate, Markus Lintula, spune că pentru unele site-uri web există verificări cu mai mulți pași, dar că oamenii rareori folosesc măcar autentificarea în doi pași, care se găsește pe multe site-uri populare.

El spune că Google, Facebook, Twitter, Apple, Amazon și PayPal folosesc o verificare în doi pași, dar folosirea ei nu este încurajată întens.

Ryan Collins, din Lancaster, Pennsylvania, SUA a fost condamnat joia trecută la 18 luni de închisoare pentru oferirea de poze private ale celebrităților, pe care le-a obținut prin accesarea ilegală a conturilor de Google și Apple, scrie nbcnews.com.

Metoda prin care a obținut pozele este una prin care oricine poate cădea victimă. S-a folosit de atacuri de spear phishing, trimițând e-mail-uri care păreau să fie de la Google sau Apple și astfel și-a păcălit victimele să ofere parola și numele de utilizator.

Pentru a preveni un astfel de atac, recomandarea este să se folosească parole diferite pentru diverse conturi și activarea autentificării în doi pași, iar dacă primim un e-mail suspicios de la un serviciu la care avem cont, recomandarea este să nu se dea click pe nici un link și să se acceseze pagina oficială a serviciului pentru logare.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019