[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Telefoanele pot fi spionate si fara servicii de localizare

Un studiu recent a confirmat că informaţiile utilizatorilor de iPhone pot fi înregistrate şi stocate şi când serviciile de localizare nu sunt active.

Astfel, “organizaţiile” (guvernul) pot avea acces la informaţiile consumatorilor, scrie Gândul. Google, compania care deţine sistemul de operare Android, a garantat deja accesul NSA (National Security Agency) la unele din codurile din Android, pentru a “îmbunătăţi” securitatea ecosistemului.

“Oficialii NSA spun că aceste coduri, cunoscute drept Securitiy Enhancements for Android, izolează aplicaţiile pentru a preveni hackerii şi comercianţii să dobândească accesul la informaţiile unor persoane fizice sau juridice, stocate într-un dispozitiv”, relevă studiul WSJ. Purtătoarea de cuvânt a Google, Gina Scigliano, a declarat că gigantul IT a implementat deja unele din codurile NSA în sistemul de operare Android”.

În cazul Apple, datele de localizare sunt colectate cu ajutorul turnurilor de telefonie şi a punctelor Wi-Fi. Descoperirea unui fişier de localizare necriptat în memoria iPhone-ului a generat nelinişte în rândul utilizatorilor, deoarece informaţiile, odată ajunse la guvern, pot fi folosite în detrimentul lor.

Atât iPhone, cât şi terminalele cu Android, transmit informaţiile către Apple şi Google. Un alt studiu arată că multe din aplicaţiile pentru telefoanele mobile, care presupun divulgarea coordonatelor utilizatorului, pot fi accesate de guvernul SUA, fără acceptul persoanei respective. Apple şi Google au declarat că datele pe care le primesc sunt anonime şi utilizatorii pot să dezactive serviciile de localizare.

Totuşi, se pare că închiderea serviciilor de localizare nu închide şi funcţia de stocare a coordonatelor. Jurnaliştii de la Wall Street Journal au făcut un experiment, s-au plimbat cu un telefon în diverse puncte şi au înregistrat informaţiile. Pe măsură ce terminalul a migrat, a continuat să colecteze informaţii despre locul în care se află.

Printre aceste informaţii se numără coordonatele legate de timp şi spaţiu. Pe de altă parte, spun specialiştii, aceste coordonate nu erau foarte exacte şi vizau perimetre aflate la câţiva kilometri distanţă. Telefonul nu a indicat cât timp a petrecut un anumit subiect într-un asemenea punct geografic. 

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019