Au fost foarte multe discuții, cercetări, tulburări și dezbateri în ultimii ani despre potențialul tehnologiei blockchain de a transforma industria financiară și alte industrii. Forumul Economic Mondial a identificat tehnologia blockchain ca unul dintre cele mari șase trenduri, scrie bankingtech.com.
Dar singur lucru care este clar în momentul actual este că sunt multe de făcut pentru a implementa pe scară mare cazuri de folosire, pentru a lămuri orice neclaritate sau bariere regulamentare și a educa utilizatorii și instituțiile cu privire la tehnologie și potențialul ei. Până recent, multe dintre discuții s-au axat pe domeniul bancar.
Companiile de asigurări au început să arunce o privire serioasă la tehnologia blockchain și la cum ar putea îmbunătății aceasta performanța industriei în unele zone importante. Scăderea costurilor și securitate îmbunătățită sunt stimulente clare pentru folosirea acestei tehnologii.
Tehnologia blockchain mai poate fi folosită și pentru securizarea dispozitivelor Internet of Things. Vulnerabilitățile și defectele descoperite într-un sigur tip de dispozitiv conectat poate avea repercursiuni globale, scrie venturebeat.com.
În timp ce majoritatea problemelor de securitate ale IoT trebuie rezolvate prin practici de dezvoltare și printr-un design corecte, problema chemării dispozitivelor defecte în fabrică ar putea fi rezolvată cu ajutorul tehnologiei blockchain, cea care este la baza monedelor virtuale Bitcoin și Ethereum.
O aplicație practică a conceptului ar fi un blockchain care înregistrează timpul, locația, prețul, părțile implicate și alte informațiii relevante de fiecare dată când dispozitivul își schimbă propietarul. Tehnologia ar putea fi folosită pentru a urmări fiecare material în parte cum se mișcă în lanțul de furnizare și sunt transformate în plăci de circuit și componente electronice, sunt integrate în produse și sunt vândute în final consumatorului.
Avantajele unui astfel de model sunt: o structură decentralizată și constantă; blockchain va preveni manipularea și preluarea registrului dispozitivului de către o altă persoană. De asemenea va oferi transparență cu privire la cine deține dispozitivul, producătorii putând chema în fabrică dispozitivul direct de la persoana care îl deține mult mai ușor, când este nevoie.
Hangzhou Xiongmai, producătorul chinez de produse electronice este unu dintre furnizorii ai căror dispozitive au fost folosite pentru a alcătui o rețea botnet pentru atacuri DDoS. Xiongmai vrea să cheme în fabrică dispozitivele afectate.
Tehnologia blockchain utilizează criptografia pentru a crea un registru de date în care sunt incluse tranzacţiile utilizatorilor, scrie capital.ro.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…