El a mai afirmat că este necesară găsirea ‘unor soluţii globale’ în faţa criminalităţii cibernetice şi crearea unui cadru comun de securitate. La acelaşi eveniment, Hamadoun Toure, secretarul general al Uniunii Internaţionale pentru Telecomunicaţii (UIT), a sugerat încheierea unui ‘acord comun’ la care să adere atât reprezentanţi ai sectorului privat cât şi toate statele lumii, pentru că ‘dacă un stat rămâne în afara acordului, delincventul cibernetic poate să acţioneze de acolo’.
În anul 2011, companiile şi instituţiile au cheltuit la nivel mondial circa 259.000 de milioane de euro pentru a combate astfel de atacuri, două treimi dintre acestea fiind fraude economice sau acţiuni de tip spam. Secretarul departamentului pentru Noile Riscuri şi Ameninţări din ministerul rus al Afacerilor Externe, Ernest Cernuchin, estimează că anul trecut criminalitatea cibernetică a înregistrat la nivel global câştiguri de circa 12,5 miliarde de dolari, transmite Agerpres.
Directorul UNITAR avertizează că în utltimii ani atacurile cibernetice au înregistrat ‘o creştere exponenţială’. ‘Ţările emergente şi-au dezvoltat semnificativ tehnologia, iar Rusia foloseşte în prezent tot ce a creat în perioada sovietică’, a mai afirmat el, precizând că o mare parte din atacurile cibernetice provin din ţări precum India, China sau Brazilia.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…