Acest canal securizat de comunicare va permite evitarea situaţiilor în care atacurile pe Internet, a căror provenienţă este greu detectabilă, pot genera conflicte, explică cotidianul american, transmite Agerpres.
‘În cazul unui atac cibernetic, acest canal de comunicare va fi activat dacă una dintre cele două ţări va identifica o posibilă activitate ostilă provenind din cealaltă ţară’, mai precizează Washington Post, citând oficiali americani.
Acest proiect dovedeşte importanţa tot mai mare pe care internetul şi atacurile cibernetice o au pentru securitatea ţării şi a infrastructurilor sale critice. Centrul pentru reducerea riscurilor nucleare, instalat la Departamentul american de Stat, va fi folosit drept canal de comunicare cu Moscova, mai scrie Washington Post. Acest centru a fost creat în anul 1988, pentru ca cei doi mari rivali din timpul Războiului Rece să se poată avertiza reciproc în cazul testelor cu rachete sau al lansării de rachete în spaţiu, pentru ca acestea să nu determine lansarea unor focoase nucleare din partea adversă.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…