Guvernul Statelor Unite a acuzat oficial Rusia, vineri, de o campanie recentă de atacuri cibernetice împotriva unor organizații ale Partidului Democrat din SUA, transmite Reuters, citat de Agerpres.
Conform Agerpres, Departamentul pentru Securitate Internă și Biroul Directorului pentru Informații Naționale au transmis vineri presei o declarație comună, citată integral de Reuters.
“Comunitatea de informații a SUA (USIC) este convinsă că guvernul Rusiei a dirijat recentele compromiteri ale e-mailurilor unor persoane și instituții din SUA, inclusiv a unor organizații politice americane.”
”Astfel de activități nu sunt noi pentru Moscova — rușii au folosit astfel de tactici și tehnici peste tot în Europa și Eurasia, de exemplu, pentru influențarea opiniei publice. Credem, ținând cont de amploarea și sensibilitatea acestor eforturi, că numai cei mai înalți responsabili din Rusia ar fi putut autoriza aceste activități”.
“Unele state au observat recent, de asemenea, scanarea și testarea sistemelor lor legate de alegeri, care în cele mai multe cazuri și-au avut originea în servere administrate de o firmă rusească. Cu toate acestea, nu suntem acum în situația de a atribui aceste activități guvernului Rusie. USIC și Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) apreciază că ar fi extrem de dificil pentru cineva, inclusiv un actor ne-statal, să modifice numărătoarea reală a voturilor sau rezultatele alegerilor prin atacuri sau intruziuni cibernetice. Această evaluare se bazează pe natura descentralizată a sistemului nostru electoral în această țară și pe numărul de protecții implementate de autoritățile electorale de stat și locale. Statele asigură că echipamentele de vot nu sunt conectate la internet și există multiple mecanisme de reglare, precum și o supraveghere extensivă pe multiple niveluri inerente procesului nostru electoral”.
Preşedinţia Rusiei a calificat drept “absurde” acuzaţiile Statelor Unite, relatează Mediafax.
Moscova a reiterat disponibilitatea de a coopera cu Washingtonul pentru combaterea infracţionalităţii cibernetice.
În ultimele luni, oficiali americani au semnalat că atacurile cibernetice au fost efectuate de hackeri susţinuţi de Administraţia de la Moscova, scopul posibil fiind de a perturba campania în care candidata democrată la funcţia de preşedinte, Hillary Clinton, se confruntă cu republicanul Donald Trump.
“Avem motive să credem, date fiind scopul şi sensibilităţile acestor eforturi, că aceste activităţi puteau fi autorizate doar de oficiali de rangul cel mai înalt din Rusia”, a transmis Administraţia SUA.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…