[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Studiu Kaspersky Lab: Multi utilizatori folosesc o singura parola pentru toate conturile lor

Un sondaj realizat de Kaspersky Lab a demonstrat că numeroși utilizatori nu au destulă grijă cu parolele lor.

Numai 38% creează câte o parolă complexă pentru fiecare cont, în timp ce o persoană din șapte (14%) are o singură parolă pentru toate conturile sale. Acești utilizatori riscă să le fie compromise mai multe conturi simultan, în cazul unui furt de date.

Gradul de risc nu este cu mult mai mic pentru aceia care folosesc câteva parole pentru un număr mai mare de conturi (36%) sau pentru cei care folosesc variațiuni ale aceluiași tipar  (12%). Ceea ce complică și mai mult lucrurile este că, potrivit unui alt studiu Kaspersky Lab, un utilizator din zece vine cu parole formate din mai puțin de opt caractere, în timp ce 12% nu încearcă să-și facă parolele mai greu de ghicit folosind, de exemplu, majuscule, combinații de cifre și litere, semne de punctuație sau alte trucuri similare.

Mai mult, studiul a arătat că utilizatorii se pun în pericol, păstrându-și parolele în locuri ușor accesibile și nesecurizate. Peste jumătate (57%) dintre respondenți au recunoscut că își păstrează parolele pe o bucată de hârtie, în telefon, în documente din computer sau le au salvate în browser. Iar în momentul în care browser-ul se oferă să le salveze parolele, o treime (36%) dintre respondenți sunt gata să accepte, lăsându-se, astfel, pe mâinile infractorilor cibernetici sau ale persoanelor rău intenționate care ar putea să preia controlul asupra dispozitivului lor. 

Această atitudine poate fi explicată prin faptul că mulți utilizatori sunt convinși că nu au informații confidențiale în computere. Asta cred 27% dintre respondenți, fără să-și dea seama că parolele lor și datele de autentificare sunt, în sine, o țintă preferată a infractorilor cibernetici. De asemenea, un procent de 25% dintre utilizatorii chestionați au avut contul atacat în ultimul an.

“Din păcate, multe persoane nu își dau seama exact de pericolele din lumea vrituală și nu iau suficient de în serios protecția datelor personale atunci când sunt online, crescând semnificativ riscul de a le pierde”, explică David Emm, Principal Security Researcher la Kaspersky Lab. “O parolă puternică, diferită pentru fiecare cont în parte, este o măsură elementară de protecție a identității digitale. Vă puteți gândi la un singur algoritm de creare a parolelor, care să nu poată fi sparte ușor, dar pe care să le puteți ține minte. Există, de asemenea, programe speciale care creează și stochează parolele în siguranță.”

Administrarea parolelor este mai simplă cu Kaspersky Password Manager, inclus în Kaspersky Total Security – multi-device. Kaspersky Password Manager  creează parole complexe, le stochează în siguranță , le sincronizează automat și le inserează pe toate dispozitivele unui utilizator.

Verificați, prin acest test, cât de bine vă protejați în mediul online: https://blog.kaspersky.com/cyber-savvy-quiz/.

Aflați aici cum să vă securizați datele: https://blog.kaspersky.com/tag/cybersavvy.

 

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este o companie globală de securitate cibernetică, fondată în 1997. Cunoștințele în domeniul amenințărilor cibernetice și expertiza în securitate IT deținute de Kaspersky Lab se materializează în mod constant în soluții de securitate și servicii pentru a proteja companii, infrastructură critică, autorități guvernamentale și utilizatori individuali din toată lumea, Portofoliul complex de securitate include protecție endpoint de top și un număr de soluții specializate de securitate și de servicii, pentru a combate amenințările digitale tot mai sofisticate. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejați de tehnologiile Kaspersky Lab, precum și 270.000 de companii client, pe care le ajutăm să protejeze ce e mai important pentru ele.

 

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019