Atacul, numit ,,Operation Windigo”, a fost descoperit de experții în securitate ai firmei anti-virus ESET, precum și alte agenții. Troianul din spatele atacului a fost folosit pentru a infiltra coduri malițioase pe sisteme compromise, ca parte a unor scam-uri interconectate. Site-urile afectate de Windigo direcționează utilizatorii Windows către un kit de exploatare care conține malware, în timp ce utilizatorii IPhone sunt redirecționați către site-uri cu conținut pornografic, scrie The Register.
Conform cercetătorilor, infracțiunile cibernetice comise în timpul operațiunii au fost realizate prin instalarea manuală de către hackeri a malware-ului, care exploatează configurații de securitate slabe. Reprezentanții ESET spun că operațiunea Windigo se desfășoară de aproape trei ani, cu foarte puține elemente din campania cibernetică identificate.
,, Windigo a adunat multă putere, neobservată de comunitatea de securitate, de peste doi ani și jumătate. Acum, peste 10 mii de servere se află sub controlul lor. Peste 35 de milioane de mesaje spam sunt trimise zilnic utilizatorilor inocenți, care pun sistemele computerizate în risc. De asemenea, peste o jumătate de milioane de computere se află în pericol de infectare, deoarece vizitează site-uri care au fost otrăvite de malware plantat de operațiunea Windigo”, a spus Marc-Etienne Leveille, cercetător ESET.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…