HomeStiriSecuritate ITSecuritatea cumpărăturilor online. De ce să te fereşti de Sărbători
m

Securitatea cumpărăturilor online. De ce să te fereşti de Sărbători

mCumpărăturile online de Sărbători sunt pline de pericole. Securitatea tranzacţiilor este ameninţată, pentru că această perioadă este cea mai aglomerată din întreg anul pentru comercianţii de pe Internet.

G Data se aşteaptă ca infractorii cibernetici să îi vizeze şi în acest an pe cumpărătorii online. Peste doar câteva săptămâni probabil că va creşte volumul de spam anunţând oferte aparent atrăgătoare, notificări false de livrări sau de transport maritim de la presupuşi comercianţi, ce vor să-i atragă pe destinatari în capcane malware sau de phishing. G Data prezintă 3 dintre pericolele de top întalnite în timpul cumpărării de cadouri online şi explică ce pot face utilizatorii pentru a se păzi de pericole. În plus, prin campania de conştientizare “Safe Christmas 2012 – no chance for online fraudsters” va oferi zilnic sfaturi utilizatorilor de Internet începând de sâmbătă, 8 decembrie.

G Data va începe o campanie pentru cumpărături online şi navigare pe Internet sigure sub motto-ul “Safe Christmas 2012 – no chance for online fraudsters” . În fiecare zi, calendarul G Data Christmas va deschide o nouă fereastră, cu un nou sfat de securitate. Cu această campanie, G Data vrea să atragă atenţia asupra tacticilor folosite de infractorii online şi de distribuitorii de malware, deoarece aceştia tind să devină foarte activi în perioada sărbătorilor de iarnă. În plus, oameni de toate vârstele sunt încurajaţi să-i convingă pe apropiaţi să conştientizeze această problemă. Astfel, G Data va solicita tuturor utilizatorilor de Internet să trimită pe adresa de e-mail xmas@gdatasoftware.com propriile sfaturi de securitate. Cel mai bun sfat dintr-o zi va fi publicat pe website-ul G Data (www.gdatasoftware.com/safe_christmas ) şi pe pagina de Facebook. În semn de mulţumire, fiecare câştigător va primi un premiu special; cadourile includ versiuni complete ale soluţiilor G Data, cadouri de securitate adecvate sărbătorilor de iarnă şi un brad de Crăciun G Data original, scrie securitateit.ro

 

5 sfaturi de securitate pentru siguranţa cumpărăturilor online:

1. Aruncaţi o privire: Înainte de a cumpăra, cercetăţi magazinul online şi verificaţi reputaţia acestuia. Aceasta include şi citirea termenilor şi condiţiilor generale, a notiţelor legale, verificarea condiţiile de livrare şi costurile suplimentare. Utilizatorii pot face o scurtă cercetare pentru a vedea dacă magazinul online are un renume prost.

2. Plata online: Pe perioada procesului de plată, utilizatorul va verifica foarte atent notificările din browser pentru a se asigura că datele sunt transferate criptat. Un lucru important este să verificaţi dacă există lăcăţelul din bară, abreviaţia “https” înaintea adresei introduse, background de culoare verde şi domeniul desfăşurat în partea dreaptă.

3. Direct la coş: În mod ideal, tot spamul ar trebui şters înainte de a fi citit. Utilizatorii ar trebui să evite deschiderea link-urilor integrate sau a fişierelor ataşate. Link-urile ce conduc spre site-uri de online banking, magazine online sau servicii de plăţi ar trebui introduse manual în browser. În acest sens, ar trebui acordată o mare atenţie erorilor de scriere, deoarece infractorii folosesc asta pentru a direcţiona cumpărătorii spre website-uri false.

4. Închideţi breşele de securitate: Trebuie să folosiţi update-uri pentru a vă asigura că sistemele de operare, programele instalate şi aplicaţiile sunt complet actualizate. Această condiţie nu se aplică doar utilizatorilor de computere, ci şi utilizatorilor de telefoane inteligente şi tablete.

5. Banking securizat: când folosiţi serviciul de online banking, ar trebui să folosiţi o procedură dublă de autentificare, dacă este posibil. G Data BankGuard – singura protecţie împotriva troienilor bancari cunoscuţi şi necunoscuţi – oferă protecţie suplimentară pe parcursul tranzacţiilor de plăţi online. Cumpărătorii care apelează la un provider de servicii de plată pentru a plăti facturi, ar trebui să apeleze la un provider care îi oferă protecţie adecvată.

Share With: