DefCamp 2016, cea mai importantă conferință din Europa Centrală și de Est dedicată securității cibernetice, s-a desfășurat între 10 și 11 noiembrie, în București. Cea de-a șaptea ediție a reunit peste 1.100 de participanți din peste 35 țări. Cei mai mulți dintre aceștia au venit din afara Capitalei, aproximativ 40%, pe când 25% au fost numai străini de pe toate cele șase continente. Au fost reprezentate 20 de județe din România. La această ediție au participat și reprezentanți de la peste 150 de companii din domenii diverse, cum ar fi telecom, sector public, financiar, e-commerce, software development, virtualizare sau dezvoltare soluții de cloud, scrie agora.ro.
DefCamp demonstrează astfel că a reușit să construiască un spațiu propice dedicat discuțiilor, diversității culturale și dezbaterilor în jurul temei principale: securitatea cibernetică.
„Estimam înainte de DefCamp#7 că vom avea aproape 1.000 de participanți. Ne bucurăm că ne-au trecut pragul anul acesta peste 1.100 de oameni și suntem foarte optimiști pentru ediția din 2017. Toți aceștia ne demonstrează faptul că securitatea cibernetică este mai importantă ca niciodată, dar și că am reușit să construim o comunitate puternică pentru regiune, o conferință la care participanții pot să aducă și să plece cu informații de calitate, studii și cercetări, dar și ultimele noutăți din domeniu.”
Amihai Neiderman, şeful departamentului de cercetare al companiei de securitate cibernetică Equus Technologies din Israel a identificat în Tel Aviv o rețea Wi-Fi pe care a dorit sa o verifice din punct de vedere al securității, scrie csoonline.com.
El a prezentat cum o singură vulnerabilitate într-un router popular ar fi putut afecta internetul în tot oraşul Tel Aviv, precizează agora.ro.
Andrei Bozeanu, consultant CERT-RO, a arătat cum Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică foloseşte „machine learning“ pentru a identifica site-urile maliţioase din România. Mihai Neagu, Senior Proactive Detection Researcher, Bitdefender România, a susținut o prezentare tehnică în care a detaliat procesul prin care sunt livrate aplicaţiile maliţioase prin intermediul browserelor.
DefCamp#7 a găzduit și competiții cu scenarii predefinite, în care participanții s-au putut întrece pentru premii și pentru a testa securitatea anumitor sisteme. „Capture the Flag“ (D-CTF) este deja întrecerea consacrată a DefCamp, iar alături de aceasta au mai fost „App2Own Bug Bounty“, susținută de Orange Romania, „IoT Village“, organizat împreună cu Bitdefender, dar și „Critical Infrastructure Attack“, „Hack the Bank”, „Target John”, „Ariadne’s Thread”. În total, organizatorii estimează că peste 300 dintre participanții conferinței au participat la acestea și au încercat să identifice breșe de securitate, să descopere și să exploateze vulnerabilități.
Echipele câștigătoare la DefCamp Capture the Flag au fost scryptos din Japonia (locul 1 și premiul de 1.500 de euro), CS16 din Polonia (locul 2, premiul de 1.000 de euro), dcua din Ucraina (locul 3, premiul 500 de euro). La etapa finală au participat 16 dintre cele mai bune echipe din calificări. Acestea au reprezentat țările Japonia, Polonia, Ucraina, Suedia, Coreea de Sud, Elveția, Franța, Taiwan, Israel, Singapore și Spania.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…