HomeStiriSecuritate ITParadoxul la care ne expune criptarea
paradoxul-la-care-ne-expune-criptarea

Paradoxul la care ne expune criptarea

paradoxul-la-care-ne-expune-criptareaÎn funcție de diferiți factori, criptarea oferă securitate sau ne face mai vulnerabili.

Conform Centrului Identity Theft Resource, atacatorii cibernetici au furat în 2015 aproape 170 de milioane de înregistrări de la companii, agenții guvernamentale și furnizori de servicii medicale. Conform aceleiaș surse, au fost 781 de breșe în SUA în 2015. Numărul de înregistrări expuse s-a dublat la 170 de milioane în 2015 de la 85 de milioane în 2014. Astfel, criptarea este văzută ca o unealtă crucială pentru protejarea informațiilor sensibile: de la informațiile cardurilor de credit până la informații sensibile stocate în sistemele guvernamentale. Atacurile teroriste cu care s-au confruntat autoritățile le-au făcut să ceară existența unor “backdoors” pentru a ajuta la identificarea și oprirea teroriștilor înainte de a ataca, scrie securityinfowatch.com.

Sectorul public și cel privat sunt conștiente de amenițările și riscurile infracționalității cibernetice.

Principiile pentru care guvernele sau agențiile guvernamentale nu ar trebui să ceară cheile de criptare ale produselor sau backdoors pentru produsele din IT sunt următoarele:

1. Criptarea protejează dreputurile fundamentale ale individului la confidențialitate și securitate;

2. Criptarea este esențială pentru o securitate cibernetică eficientă;

3. Criptarea este vitală pentru economia globală modernă care este condusă de internet;

4. Guvernele nu ar trebui să submineze eficiența tehnologiei;

5. Cei care se ocupă de tehnologie, acedemicienii și guvernele trebuie să lucreze împreună împotriva terorismului fără a compromite securitatea și confidențialitatea.

O organizație care folosește criptarea pentru a-și proteja clienții are de a face cu două probleme care crează un paradox: departamentele IT pot fi copleșite de informații în ceea ce privește cine încearcă să acceseze datele și instituțiile statului sunt îngrijorate că nu pot identifica potențialele activități infracționale sau teroriste.

SEC Consult, o firmă de consultanță în securitate din Viena spune că a crescut cu 40% numărul dispozitivelor inteligente care folosesc chei de criptare pentru HTTPS care nu sunt unice, în ltimele nouă luni, scrie infosecurity-magazine.com.

Compania a revăzut un studiu din noiembrie 2015 și a descoperit că numărul de dispozitive care folosesc chei de criptare cunoscute a crescut de la 3.2 milioane la 4.5 milioane. Această practică face mai ușoară lansare de atacuri man-in-the-middle.

Scopul criptării fișierelor și a hard disk-urilor este pentru protejarea informațiilor stocate pe un computer sau într-o rețea de stocare. Toate organizațiile care colectează informații personale de identificare ca nume, date de naștere și altele trebuie să le securizeze. O organizație poate fi dată în judecată dacă un computer care conține astfel de informații este furat și informațiile de pe el sunt făcute publice, scrie businessnewsdaily.com.

Criptarea pe computer poate fi folosită în trei feluri: criptarea unui fișier individual, criptarea unuei intregi partiții sau criptarea întregului hard disk.

 

 

 

Share With: