Cipul de pe aceste carduri a fost lăudat pentru că face aproape imposibilă falsificarea acestor carduri. În timp ce acestea dețin o bandă magnetică, aceasta ar trebui să spună dispozitivului de plată că trebuie folosit cipul, scrie CNN Money.
Dar există o măsură simplă de a apri această metodă de protecție. Cercetătorii companiei americane specializate în tehnologia de procesare a cardurilor de credit, NCR, au demonstrat cum poate fi rescris codul de pe banda magnetică pentru a face cardul să para ca fiind fără cip.
Băncile au obligat mulți retaileri să treacă la folosirea microcipului ca element de securitate. Federația națională a retailerilor din SUA a criticat această actualizare, care a însemnat costuri de circa 25 de miliarde de dolari. Mulți retaileri încă lucrează la actualizarea dispozitivelor electronice de efectuare a plăților pentru dotarea acestora cu cele mai recente funcții de securitate, precum criptarea tranzacțiilor, astfel că multe carduri de credit sunt încă în pericol, relatează UPI, citată de Agerpres.ro.
Cercetătorii de NCR Corporation au prezentat miercuri în Las Vegas rezultatele cercetării lor cu prilejul conferinței pe securitate cibernetică ”Black Hat 2016”, ediția de pe teritoriul SUA, care se desfășoară în perioada 30 iulie — 4 august.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…