Conform unei alerte de ascrocherie a ESET, o firmă de servicii de securitate IT, victimele primesc fie o notificare falsă că au fost etichetați într-o postare a unui prieten ori un mesaj trimis în mod probabil de un prieten prin messenger, scrie scmagazine.com.
Tipic intitulat „My first video,” „My video,” sau „Private video,” mesajul fals convinge utilizatorii să dea click pe un link care îi trimite la un site YouTube fals. Acolo, utilizatorul este instruit să instaleze un plug-in pentru a vedea conținutul, dar de fapt este un malware care umple wall-ul victimei cu postări false și trimite același mesaj prietenilor săi propagând mai departe amenințarea.
Pentru a elimina amenințarea, ESET sfătuiește utilizatorii să dezinstalez din browserele lor plug-in-ul deghizat sub numele de “Make a GIF”.
La inceputul lunii aprilie, sistemele ESET au identificat aceasta amenintare de peste 10.000 de ori in zeci de tari din intreaga lume. Momentan, malware-ul afecteaza doar utilizatorii Chrome, insa nu exista nicio o garantie ca acesta nu se va raspandi si la alte browsere in viitor, spun cei de la ESET, scrie ziare.com.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…