[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Noi dispozitive medicale conectate pot reprezenta un risc de securitate

Stimulatoarele cardiace și pompele pentru insulină nu sunt singurele dispozitive medicale a căror securitate este îngrijorătoare.

Stimulatoarele cardiace și pompele pentru insulină nu sunt singurele dispozitive medicale conectate a căror securitate poate aduce riscuri și pentru sănătate, scrie csoonline.com.

Mandeep Khera, expert în securitatea dispozitivelor Internet of Things al companiei de securitate IT Arxan, a trecut în revistă și alte dispozitive mai puțin cunoscute. Khera spune că deși aceste dispozitive nu au fost deturnate încă, dar s-a încercat. Deturnarea lor ar putea avea consecințe grave: de la ransomware la pierderi de vieți.

Iată câteva noi dispozitive conectate:

1. Implanturi de creier – acestea sunt folosite pentru a trata crizele de epilepsie, Parkinson.

2. Aparatele de monitorizare ale funcțiilor vitale ca temperatura, bătăile inimii și respirația. Acestea colectează datele și realizează teste care sunt stocate într-o platformă cloud pentru a fi disponibile oricând pentru medici.

3. Dozator de medicamente conectat pentru a alerata personalul medical când medicația nu este administrată corespunzător.

4. Scanere RMN care înregistrează și păstrează fișierele în cloud.

5. Senzori care monitorizează fluxul de sânge, fiind folosiți pentru detectarea insolației, deshidratării și a altor probleme medicale serioase.

6. Paturi inteligente pentru spitale care ajută la monitorizarea stării pacientului.

7. Dispozitive de protezare conectate la internet care permit utilizatorului să controleze dispozitivul pentru a-l ajusta, astfel încât să fie cât mai confortabil.

În SUA, vulnerabilitățile dispozitivelor medicale conectate au devenit o sursă de îngrijorare pentru directorii IT din domeniul medical. Aceștia caută din ce în ce mai mult moduri de protecție a dispozitivelor conectate la rețea, scrie healthdatamanagement.com.

Cu toate că se crează mai multe unelte de protecție a dispozitivelor, organizațiile medicale se luptă pentru a îmbunătății dispozitivele medicale, care mulți experți din industrie consideră că rămând susceptibile la a fi deturnate.

În geneal hackerii nu atacă dispozitivele și rețelele pe care acestea le folosesc pentru a răni pacientul ci pentru a accesa un sistem pe care să îl folosescă pentru a ajunge la rețeaua internă a spitalului, unde pot aduna foarte multe informații despre pacienți pe care le pot vinde sau pot restricționa accesul la acestea până la primirea unei răscumpărări.

Unele spitale vor să își îmbunătățească securitatea, iar cele care încearcă să îmbunătățească nivelele de securitate descoperă că este foarte dificil deoarece dispozitivele pe care le folosesc nu au fost create pentru a susține actualizări de securitate.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019