Ameninţările din familia FakeInst, care se instalează pretinzând că sunt aplicaţii legitime, reprezintă peste 60 la sută din numărul total de pericole detectate în septembrie. Aceşti viruşi sunt capabili să fure informaţii personaleprecum geolocaţie, e-mailuri sau contacte din agendă şi să le folosească pentru fraudă şi furt de identitate.
În septembrie, trei detecţii diferite din această familie au ocupat primele locuri în clasament. Astfel, viruşii din familia SMS Send, folosiţi mai ales pentru trimiterea de mesaje către numere cu tarif premium, au ratat pentru prima dată podiumul în ultimele patru luni.
“Utilizatorii de telefoane Android din România sunt expuşi la atacuri cibernetice tot mai variate. Creşterea numărului de viruşi confirmă faptul că utilizatorii încă nu sunt familiarizaţi cu securitatea datelor de pe mobile. Principala sursă de amenințări pentru Android o reprezintă în continuare aplicațiile descărcate de pe marketplace-urile neoficiale”, a declarat Liviu Arsene, Sr. Mobile Malware Researcher la Bitdefender.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…