[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Magazinele Google si Samsung, spionate de NSA

Aplicațiile de pe magazinele online Google și Samsung ar fi fost atacate de către serviciile secrete de informații americane, se arată în noi rapoarte.

Potrivit CBC News și The Intercept, serviciile de informații ar fi deturnat conexiunile dintre smartphone-uri și serverele magazinelor de aplicații, după care ar fi plantat software malițios pe dispozitivele vizate. Ulterior, Agenția Națională de Securitate (NSA) și alte agenții de spionaj ar fi putut colecta date și ar fi putut trimite informații false țintelor, cu scop de propagandă și confuzie, scrie CSO Online.

Aceste informații au apărut după studierea unor noi documente oferite de Edward Snowden, în care sunt detaliate activitățile serviciilor de informații din SUA, Canada, Regatul Unit, Noua Zeelandă și Australia, entități cunoscute și sub numele de ,,Five Eyes”.

În timp ce investigau metodele de deturnare, NSA și aliații săi ar fi descoperit și o vulnerabilitate majoră în browser-ul UC, care este foarte popular în Asia. Programul ar fi scurs numere de telefon, numere de carduri SIM și alte detalii ale dispozitivelor de pe serverele din China, care au reprezentat o sursă valoroasă de informații pentru agențiile de spionaj.

Vulnerabilitatea a existat până în luna aprilie a anului trecut, atunci când grupul militant pentru drepturi umane, Citizen Lab, a alertat Grupul Alibaba, compania care deține browser-ul UC, însă o sursă din cadrul companiei a declarat că nu a auzit despre scurgerea de informații.

Deși nu este clar despre ce s-a întâmplat cu planul de deturnare, alte rapoarte au arătat faptul că agenția britanică GCHQ a creat un spyware care viza dispozitivele iPhone și Android. Noile documente ar putea arăta modul în care agențiile au infiltrat spyware-ul pe telefoanele vizate.

Documentele aduc în discuție și problemele legate de intimitate și de activitatea de supraveghere a agențiilor de spionaj. Recent, NSA a fost cauza unor controverse legate de riscul în care îi pune pe utilizatorii de Internet, fiindcă profită de vulnerabilități, în loc să le raporteze, susțin criticii.

Președintele american Barack Obama a spus că dorește ca vulnerabilitățile să fie publicate, făcând excepție doar cele necesare pentru securitate națională și pentru autorități. Fundația ElectronicFrontier a dat în judecată agenția NSA pentru faptul că a păstrat secrete legate de anumite vulnerabilități de securitate.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019