[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate IT

Kaspersky Lab lanseaza noua suita de securitate pentru Mac

Kaspersky Lab anunţă lansarea Kaspersky Security for Mac, noua soluţie de securitate creată pentru a proteja utilizatorii Apple Mac de ameninţările informatice.

Aceasta securizează platforma Mac OS X printr-un sistem care combină metodele tradiţionale de protecţie cu tehnologiile cloud, oferind un răspuns rapid la cele mai noi categorii de malware. Kaspersky Security for Mac nu protejează doar împotriva ameninţărilor specifice acestui sistem de operare, ci previne şi răspândirea în reţea a malware-ului de Windows şi Linux, iar acum include şi un modul de control parental, pentru a securiza conţinutul accesat online de copii.

La fel ca şi PC-urile, computerele cu sistem de operare Mac OS X trebuie protejate în faţa atacurilor cibernetice, pentru ca datele utilizatorilor să nu fie compromise. Pe măsură ce cota de piaţă Apple creşte, infractorii cibernetici acordă tot mai multă atenţie acestei platforme de operare. Rezultatul reprezintă o creştere constantă a numărului de ameninţări informatice pentru Mac, dar şi o serie de incidente periculoase.

Cel mai recent exemplu este troianul Flashfake, care a transformat cel puţin 700.000 de computere în maşini-zombie, adică puteau fi controlate în totalitate de către atacatori. Luând în considerare cota de piaţă între 6% şi 10% (cifrele variază în funcţie de sursă) a Mac-urilor, un număr atât de mare de computere infectate de un singur program periculos reprezintă un lucru îngrijorător. Răspândirea Flashfake s-a realizat prin intermediul unor blog-uri compromise de infractori cibernetici, care au şi inserat codul periculos în platforme. Când utilizatorii accesau un astfel de blog, acestora li se recomanda actualizarea Adobe Flash Player – o cerinţă care părea a fi suficient de legitimă. Însă, pachetul descărcat exploata vulnerabilităţi în software-ul instalat, care a dus apoi la o epidemie masivă.

În trecut, reacţia Apple la asemenea incidente era de a lansa actualizări pentru repararea vulnerabilităţilor, dar acestea întârziau să apară chiar şi la două luni după ce breşa de securitate era descoperită. Până când update-ul era disponibil, un computer care opera fără o suită de securitate rămânea vulnerabil la atacuri.

 

Mai multe detalii aici

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019