Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows
Kaspersky Lab anunţă lansarea soluţiei business Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows, destinată protecţiei staţiilor de lucru care operează pe sisteme Windows, şi a consolei de management Kaspersky Security Center.
Acestea au rolul de a securiza infrastructura IT a companiilor în faţa celor mai complexe tipuri de ameninţări informatice. „Odată cu lansarea noii soluţii de business, am integrat o platformă completă de protecţie endpoint, care combină o serie de module esenţiale – protecţia în timp real, protecţia asistată de tehnologiile cloud şi protecţia proactivă inteligentă”, spune Teodor Cimpoeşu, Managing Director Kaspersky Lab România şi Bulgaria. „În plus, Kaspersky Security Center ajută companiile de toate mărimile să se protejeze împotriva tuturor tipurilor de ameninţări informatice, inclusiv a atacurilor direcţionate, îmbunătăţindu-şi astfel nivelul de productivitate”, completează Cimpoeşu.
Protecţia antivirus avansată, bazată pe tehnologiile brevetate de Kaspersky Lab, este susţinută de funcţii, precum Application Control, pentru controlul integrităţii aplicaţiilor instalate, Web Filtering – pentru filtrarea conţinutului web şi blocarea site-urilor periculoase – şi Device Control, pentru administrarea modului în care dispozitive externe de stocare pot fi conectate la computerele din reţea. Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows se integrează cu un sistem inteligent de securitate cloud, care oferă actualizări în timp real cu privire la cele mai noi tipuri de malware şi oferă suport pentru whiteilisting-ul aplicaţiilor.
Kaspersky Security Network (KSN) este sistemul cloud inteligent al Kaspersky Lab, care adună şi transferă informaţii în timp real cu privire la malware şi reputaţia fişierelor şi adreselor URL. Soluţiile de securitate Kaspersky Lab sunt folosite de peste 300 de milioane de utilizatori din toată lumea, iar aceste produse comunică prin intermediul KSN, oferind o imagine completă asupra tendinţelor malware regionale şi permiţând astfel un timp de răspuns foarte scurt în combaterea celor mai noi ameninţări online.
Cu ajutorul modululelor Application Control şi Whitelisting, administratorii IT pot permite sau bloca execuţia anumitor programe sau categorii de programe, pot monitoriza şi restricţiona anumite activităţi ale aplicaţiilor, şi au posibilitatea de a supraveghea vulnerabilităţile software ale programelor instalate. La acestea se adaugă Personal Firewall şi Intrusion Detection System, care protejează împotriva atacurilor de reţea, indiferent de tipul conexiunii sau locaţie.
Noua soluţie business de la Kaspersky Lab este administrată cu ajutorul consolei Kaspersky Security Center, care succede Kaspersky Administration Kit. Aceasta include un număr ridicat de opţiuni, pentru un control mai bun şi o administrare eficientă, este compatibilă atât cu mediile de lucru fizice, cât şi virtuale şi este scalabilă, pentru a se integra mai bine cu nevoile business-urilor aflate în creştere.
Kaspersky Security Center poate fi utilizată cu ajutorul polticilor şi setărilor predefinite, pentru a oferi protecţie imediat ce produsul a fost instalat sau poate fi personalizată, în funcţie de anumiţi parametri. Aceasta se integrează cu mediile virtuale de lucru, fiind compatibilă cu VMware.
Conform unui studiu realizat de Kaspersky Lab, 91% dintre companii au experimentat cel puţin un incident informatic în ultimele 12 luni. Ameninţările informatice recunoscute ca fiind cele mai populare sunt viruşii, spyware-ul şi alte programe periculoase. 31% dintre atacurile cu malware au rezultat în pierderi de date pentru organizaţii, iar 10% dintre companii au recunscut că le-au fost compromise informaţii de business confidenţiale. Numai 70% dintre companii au implementat un sistem de protecţie anti-malware pentru întreaga infrastructură IT, pe când 3% dintre acestea nu folosesc niciun fel de suită de securitate.