Hewlett-Packard Enterprise a precizat că Proliant Gen 10 este primul server care va încorpora funcții de securitate. Serverul va folosi porcesoare Intel x86, scrie itbusinessedge.com.
Mark Potter, vicepresesdinte și CTO al HPE spune că HPE în colaborare cu Intel a putut crea un “silicon root of trust” care folosește firmware-ul HPE Integrated Light Out pe un cip dezvoltat de HPE care se asigură că serverele nu rulează programe compromise. În plus, tehnologiile de criptare și detecție a breșelor sunt la fel de bine integrate în configurația serverelor cu cipul de securitate HPE. Potter spune că având în vedere nivelul de complexitate ale atacurilor recente este evident că noi abordării ale securității IT sunt necesare.
„Trebuie să gândim diferit despre securitate,” spune Potter.
Pe lângă îmbunătățirea securității HPE a spus și că va permite accesul la unelte de ajustare care vor permite clienților să ajusteze procesoarele la diferite sarcini de lucru.
Steven Woo, vicepreședinte de soluții de marketing și inventator a discutat despre cerințele de securitate pentru dispozitivele Internet of Things, conform rambus.com.
Conform lui Woo, industria de semiconductoare (cipuri de siliciu) își dă seama că securitatea este importantă și trebuie să fie tratată ca un parametru de creație de primă clasă. „Unele companii aleg să dezvolte totul folosind sofware deoarece este relativ ușor de implementat și așezat pe sistemele existente.”
Problema este că o protecție care se axează doar pe software poate fi deturnată. Sistemele mai vechi nu au fost create cu gândul al securitatea software, astfel că sistemul nu permite software-ului să facă tot ce este posibil pentru a securiza sistemul.
Woo spune că în schimb că dispozitivele care au un „silicon root of trust” oferă o gamă mai mare de opțiuni de securitate robuste. Un astfel de sistem care să conțină un „silicon root of trust” poate fi creat prin diverse metode și înseamnă că are un centru securizat care oprește accesul neautorizat prin securizarea cipului de siliciu.
Hewlett Packard Enterprise crede că noua generație de servere ProLiant au inovația potrivită pentru a le face cele mai sigure din industrie, scrie cbronline.com.
O importantă deschidere pentru atacurile cibernetice este firmware-ul – software-ul pe care se bazează dispozitivele pentru funcțiile de bază. Acesta este software-ul integrat în hardware care îi dă simplele instrucțiuni necesare pentru a porni.
Atacurile asupra firmware nu sunt foarte răspânite în comparație cu alte forme de malware, dar există dovezi că au fost create și folosite anumite metode care verifică posibilitatea unui astfel de atac.
HPE creează o amprentă digitală a firmware-ului pe cipul unui server. Această amprentă digitală este comparată cu firmware-ul instalat pentru a verifica dacă este identic și apoi rulează firmware-ul.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…