Hackeri ruși bănuiți de atacuri asupra jurnaliștilor
FBI cercetează dacă hackerii ruși au comis noi atacuri cibernetice înainte de alegerile prezidențiale din SUA, ținta fiind de această dată mai mulți reporteri de la New York Times.
FBI și alte agenții americane de securitate anchetează atacuri cibernetice împotriva cotidianului New York Times și a altor instituții media, atribuite unor hackeri aflați în solda serviciilor secrete ruse, afirmă CNN, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.
Postul de televiziune a transmis că, potrivit unor oficialități americane, “investigatorii cred până acum că spionajul rusesc se află probabil în spatele atacurilor, iar hackerii ruși au ca obiectiv organizații de media ca parte a unei serii mai ample de atacuri cibernetice care s-au concentrat și asupra organizațiilor Partidului Democrat”.
CNN afirmă că penetrările sistemelor informatice au fost detectate pe parcursul ultimelor luni, iar New York Times și-a angajat propriii anchetatori privați pentru probleme de securitate, care colaborează cu instituțiile oficiale în evaluarea daunelor.
Un purtator de cuvant al cotidianului a spus ca nu a fost afectată rețeaua internă, nici macăr sistemul biroului de la Moscova, potrivit BBC, citat de ziare.com.
Nu se știe câți jurnaliști au fost victime ale atacurilor și care ar fi scopul urmărit de hackeri.
Nu este greu de descoperit de ce jurnaliștii sunt ținte de top. Ei sunt bogate surse de informații, scrie csoonline.com.
Problema este că deși sunt ținte de top, jurnaliștii sunt și ținte ușoare. Unii dintre ei sunt mai buni la asigurarea securității decât ceilalți, dar nimeni nu este perfect. Cu timpul și resursele necesare, un atacator va reuși în final.