Dispozitivele IoT (Internet of Things) trebuie să fie conectate la o rețea WiFi separată, diferită de cea folosită pentru dispozitivele principale, cum ar fi laptopuri, computere desktop sau smartphone-uri.
Prin păstrarea echipamentelor IoT într-o rețea separată, orice dispozitiv „inteligent” compromis nu va oferi unui atacator o cale de atac directă către dispozitivele primare ale utilizatorului – unde sunt stocate majoritatea datelor. Compromiterea unui dispozitiv din reteaua primară ar necesita un efort considerabil din partea atacatorului, conform monitor-agent.ro.
Totusi plasarea dispozitivelor primare și a dispozitivelor IoT în rețele separate nu este un lucru atât de ușor pentru utilizatorii obișnuiti. O soluție este folosirea micro-segmentării, o caracteristică regăsită în firmware-ul celor mai multe routere WiFi, care permite administratorilor de router să creeze rețele virtuale (VLAN). VLAN-urile se vor comporta ca diferite rețele chiar dacă rulează efectiv pe același router, precizează zdnet.com.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…