Totuşi, din luna iulie, această reţea va fi închisă şi singurul mod de a rămâne online pentru cei afectaţi e să apeleze la serviciile unei firme specializate, transmite Mediafax.
Multe dintre victime nici nu ştiu că virusul le-a afectat computerele, deşi navigarea pe internet se desfăşoară mai greu iar antivirusul le-a fost oprit de aplicaţia introdusă de hackeri. Victimele sunt îndemnate să viziteze pagina partenerului de securitate al FBI, http://www.dcwg.org, pentru a fi informaţi dacă au computerele virusate şi să primească indicaţii despre cum să remedieze problema. După 9 iulie, ei nu vor mai putea să se conecteze la internet, informează Huffington Post.
Hackerii au introdus virusul într-o reţea de aproximativ 570.000 de computere din întreaga lume. Ei au profitat de vulnerabilitatea sistemului Microsoft Windows. Computerul afectat genera coduri spre site-urile dorite de hackeri, ei câştigând de pe urma afacerii în jur de 14 milioane de dolari. După cinci luni de la evenimente, FBI consideră că mai sunt afectate încă cel puţin 360.000 de computere, cele mai multe în SUA, 85.000. Alte ţări cu peste 20.000 de computere afectate sunt: Italia, India, Anglia şi Germania. Ţările afectate cel mai puţin de virus sunt Spania, Franţa, Canada, China şi Mexic.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…