Troels Oerting , președintele Centrului de Crime Cibernetice Europene din cadrul Europol, a declarat pentru BBC că oamenii nu ar trebui să trimită date personale pe rețelele în care nu au încredere. Acestea includ orice hotspot public Wi-Fi. ,, Am observant o creștere în abuzul Wi-Fi-ului, pentru a fura informații, identități, parole sau bani de la utilizatorii conexiunilor publice sau nesigure de Wi-Fi”, a spus acesta.
Oerting a avertizat asupra hotspot-urilor pregătite de infractori pentru a părea drept legitime. Deși nu este o tehnică nouă, crește în popularitate. ,, Infractorii cibernetici pot crea un hotspot wireless nelegitim și îi pot da un nume oficial, precum Airport Official, pentru a atrage pe cei neștiutori. Pot scana toate cererile, parolele introduce și pot direcționa oameni către site-uri malițioase”, a spus Carl Leonard, cercetător în securitate al Websense, citat de Info Security.
David Emm, cercetător în securitate al Kaspersky Lab este de aceeași părere. ,, Când sunt înconjurați de alte persoane în mediul confortabil al cafenelei tale preferate, nerăbdarea de a verifica Facebook, a cumpăra piese noi sau să trimiți e-mail-uri domină peste simțul precauției”, a spus Emm, care sugerează ca utilizatorii să își asigure computerele folosind un produs de renume specializat în securitatea Internetului.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…