HomeStiriSecuritate ITCum sa te protejezi de amenintarile de securitate ale dispozitivelor IoT
cum-sa-te-protejezi-de-amenintarile-de-securitate-ale-dispozitivelor-iot

Cum sa te protejezi de amenintarile de securitate ale dispozitivelor IoT

cum-sa-te-protejezi-de-amenintarile-de-securitate-ale-dispozitivelor-iotUn factor care este de multe ori trecut cu vederea când vine vorba de dispozitivele Internet of Things (IoT) este securitatea.

Mulți dintre noi s-au obișnuit cu ideea că trebuie să păstrăm în siguranță computerele, scrie forbes.com.

Dar este nevoie de imaginație pentru a înțelege că atacurile pot veni în curând dintr-o multitudine de unghiuri. Odată cu explozia de dispozitive IoT din casele noastre devenim și mai vulnerabili în fața hackerilor. Mulți afirmă că un deținător de dispozitive Smart Home trebuie să fie pregătit pentru a lua aceleași precauții pentru firigiderul, televizorul, termostatul, becul inteligent ca pentru computerul personal sau ușa de la intrare.

Mașinile, jucăriile și dispozitivele medicale conectate la internet s-au arătat a fi vulnerabile.

Potențialele pericole ale locuirii într-o casă care colectează constant informații despre tot ce facem includ vinderea acestor informații de către hackeri pe net – și un scenariu de coșmar ar include probabil și deschiderea ușilor sau ferestrelor de la casă de la distanță într-un interval prestabilit.

Mika Majapuro, directorul de management al specialiștilor de securitate al produselor IoT al firmei F-Secure a indicat cinci măsuri fundamentale pentru reducerea riscurilor:

1. Utilizatorii trebuie să își schimbe mereu parola implicită de pe dispozitivele conectate. Întotdeauna și fără excepții.

2. Citește termenii și condițiile. Este neplăcut, dar acestea ar trebui să te ajute să înțelegi ce informații sunt colectate și apoi ce riscuri pot exista.

3. Gândește-te cât de conectat trebuie să fii. Cu cât sunt mai multe dispozitivele conectate, cu atât sunt mai multe ușile prin care hackerii îți pot intra în casă.

4. Actualizează software-ul pe toate dispozitivele. Este singurul mod de a vedea dacă furnizorul oferă rezolvări ale problemelor. Dacă nu a mai fost acutualizat cu lunile poate fi o problemă – cine se asigură că dispozitivul este încă sigur?

5. Asigură-te că înțelegi toate dispozitivele. Întreabă producătorul dispozitivului cât de des va fi actualizat și cum îl protejează.

Producătorii vor fi cei responsabil de luarea oricărei precauții necesare pentru a te ține în siguranță. Tot ei vor trebui să își aleagă bine partenerii. Mulți se bazează pe terți pentru a-ți găzdui informațiile.

 

 

 

Share With: